Hjem > B > Blir Oppringt Av Mange Norske Nummer?

Blir oppringt av mange norske nummer?

Hvis du ikke kjenner igjen det norske nummeret som ringer deg – bruk noen sekunder på å kikke på antall sifre før du svarer. Dette er et klassisk eksempel på «phishing», hvor svindleren «fisker etter» dine personlige opplysninger.

Les mer

Dessuten, kan man finne ut hvem som ringer med skjult nummer?

Det er dessverre ikke noen måte du selv kan finne ut hvem som ringer deg med ukjent nummer, men det er likevel noen ting du kan gjøre. På noen mobiltelefoner er det mulig å gjøre endringer i innstillingene slik at man blokkerer for muligheten til å ringe deg med skjult nummer. Så, kan andre ringe fra mitt nummer? – Hvis du ringer opp igjen et nummer, og de i den andre enden blånekter for å ha ringt deg, kan det bety at nummeret deres har blitt brukt til spoofing. Da bør du si i fra, og be dem kontakte sin leverandør, sier Busch.

Dessuten, hva betyr spoofing?

Spoofing er en teknikk som gjør at svindlere kan utgi seg for å kontakte deg fra et norsk nummer eller en trygg IP-adresse. For å utføre spoofing på telefon bruker svindlerne en programvare som maskerer det originale nummeret de ringer fra. Blir oppringt av privat nummer? Noen ringer deg, men på displayet står det bare «Privat nummer» eller «Anonymt oppkall». Årsaken er gjerne at den som ringer har valgt at nummeret ikke skal vises, eller at samtalen kommer fra et nettverk som din teleoperatør ikke utveksler samtaleinformasjon med.

Hvordan unngå telefonterror?

Hvis du oppdager at noen har misbrukt nummeret ditt, ta kontakt med kundeservice hos din leverandør så kan de ofte hjelpe deg. De fleste smarttelefonene kan sperre anrop fra plagsomme numre. Det finnes gratisapper som tilbyr å sperre anrop fra nummer som er registrert som spam. Er det farlig å svare skjult nummer? Blir du oppringt av et skjult eller ukjent nummer er det ikke noe farlig å svare på samtalen. – Det er mange som tror at de kan takseres med høye priser hvis de svarer på feil anrop. Det er en myte. Det koster deg aldri noe å motta anrop uansett hvor det er fra, forteller Lunde.

Kan man bli svindlet ved å ta telefonen?

Er mobilkapring eller spoofing farlig? Det korte svaret er: Nei, ikke direkte. Å ta telefoner i seg selv er sjelden en risiko. Men svindlere vil gjerne at du svarer, siden det gir dem en åpning til å bedrive sosial manipulasjon – altså lure deg til å oppgi sensitiv informasjon eller klikke på skadelige lenker. Hvordan får man ukjent nummer? Dette går an å gjøre med en liten kode foran nummeret man skal ringe til. Denne koden er #31# foran mobil nummeret du skal ringe. Eks. på hva man skal skrive hvis man skal ringe med ukjent nummer til 99999999 er #31#99999999.

Kan noen misbruke telefonnummer?

Spoofing. Det finnes tjenester som gjør det mulig å vise et manipulert telefonnummer ved et anrop eller en melding. Slik manipulasjon kalles spoofing. Formålet med spoofing er å få anropet til å se ut som det kommer fra noen andre enn det faktisk gjør.

By Pelagi

Hvordan fylle ut oppgjørsskjema selger? :: Hvor får en kjøpt frimerker?
Nyttige lenker