Hjem > H > Hvor Lenge Er Det Snø På Svalbard?

Hvor lenge er det snø på Svalbard?

Svalbard lufthavn er serien med mest datadekning og viser en klar tendens til færre dager med snødekke siden 2006 sammenliknet med 1970-, 80- og 90-tallet. For perioden 1976-1997 var det gjennomsnittlig 253 dager med snø- og isdekke, mens det for perioden 2006-2021 var 223 dager.

Les mer

Deretter, er det snø på svalbard?

Snøsmeltingen på Svalbard starter typisk mellom slutten av mai og utgangen av juni. Hvor store områder som blir helt snøfri varierer fra sommer til sommer, men ulike observasjoner viser at smeltingen nå starter tidligere enn før og at større områder blir snøfrie. Og et annet spørsmål, er det snø på svalbard i oktober? Den første snøen i september. Oktober er en litt skjult skatt. Med nesten samme avstand til vintersolverv som slutten av februar, kommer denne måneden med magisk lys.

Følgelig, når er det midnattssol på svalbard?

I Longyearbyen er det midnattssol fra 20. april - 23. august. Mange forbinder midnattssol med sommer, men de første ukene med midnattssol på Svalbard er det fortsatt full vinter, og det byr på noen fantastiske turmuligheter med ski, hundeslede eller snøscooter til alle døgnets tider. Når slutter mørketiden på Svalbard? Fra oktober til tidlig november. Dagene blir kortere, mer stormfulle og kalde, men lyset fra sola kan enda være utrolig vakkert.

Er det sommer på Svalbard?

Sommeren på Svalbard er unik, lys og innbydende, og sammen med sitt vakre landskap og unike beliggenhet er dette et reisemål som gir noen av de beste naturopplevelsene man kan få. Longyearbyen ligger vakkert til med fabelaktig utsikt mot Isfjorden og de omliggende fjellene. Og et annet spørsmål, hva gjør man på svalbard på sommeren? Opplev magiske Svalbard – 4 aktiviteter du kan gjøre om sommeren!

  1. Surrealistisk opplevelse med midnattssol.
  2. Besøk Sovjets forlatte gruveby – båt- eller katamaranutflukt til Pyramiden.
  3. Se fantastisk utsikt på hundesledetur.
  4. Padle kajakk i Adventsfjorden.

Hva kan man handle på Svalbard?

Svalbardbutikken. Svalbardbutikken - verdens nordligste varehus, ligger i sentrum av Longyearbyen. Her finner du et bredt utvalg av dagligvarer, ferskvarer, tax-free kosmetikk & elektronikk, gaver, suvenirer, kioskvarer samt Svalbards eneste vinmonopol, Nordpolet… Ta dette i betraktning, hvor kaldt er det på svalbard i april?

JanuarApril
Gjennomsnittstemperatur (°C)-13.9-11.6
Min. Temperatur (°C)-16.2-14
Maks. Temperatur (°C)-11.7-9.8
Nedbør (mm)5333

Også, hvor kaldt kan det bli på svalbard?

–7 °C på Bjørnøya til –15 °C eller litt lavere i indre fjordstrøk på Spitsbergen. Det er trolig midler på ca. –20 °C i områdene lengst nordøst; her mangler pålitelige data. Lavest målte minimum er –32 °C på Bjørnøya, og mellom –40 og –45 °C på Spitsbergen, med –46 °C på Svalbard lufthavn, målt først i mars, som rekord.

By Fachini

Når kommer lyset tilbake på Svalbard? :: Er Felleski smørefri?
Nyttige lenker