Hjem > N > Når Kommer Lyset Tilbake På Svalbard?

Når kommer lyset tilbake på Svalbard?

Om vinteren varer tussmørket ofte et par timer hver dag. Når lyset gradvis kommer mot slutten av januar og i februar, er lyset i den vakre Svalbardnaturen helt fantastisk, med rosa skyer og fjell. Nyansene av lyserødt og -blått kan knapt gjengis, det er så vakkert.

Les mer

Hvor mange dager på Svalbard?

For å være sikrere på at man får opplevd det hver av Svalbards sesonger har å by på i form av aktiviteter, opplevelser og eventyr, anbefaler vi opphold gjerne fra 5 til 10 dager i varighet. Og et annet spørsmål, er det mørkt på svalbard? Mørketiden på Svalbard kaller vi gjerne «polarnatta», og den strekker seg i 2,5 måned fra midt i november til slutten av januar. I denne perioden står sola minst 6 grader under horisonten, noe som gjør at vi får totalt mørke 24/7. Det eksisterer altså ingen forskjell på natt og dag, annet enn på klokka!

Tilsvarende, når ser man sola på svalbard?

Egentlig polarnatt har vi bare på Svalbard

I Longyearbyen er det ikke dagslys fra 11. november til 30. januar. Denne perioden, når sola står mer enn 6 grader under horisonten, kalles for polarnatt.
Og et annet spørsmål, når snur sola 2021? Tidspunktet for solens retningsskift faller i år 2021 er 21. desember klokken 16.59 Da er det offisielt vintersolverv. I 2022 er vintersolverv 21. desember klokken 22.48.

Hvor mange grader nord ligger Longyearbyen?

Svalbard ligger i en arktisk klimasone med Longyearbyen kun 12 grader fra Nordpolen, og er en helt spesiell del av Norge. Øygruppen er blant de nordligste landområdene i verden, og fordi den er så avsides, har området vært lite påvirket av mennesker. Hvor ligger Longyearbyen? Longyearbyen er Svalbards administrasjonssenter og ligger innerst ved Adventfjorden på øya Spitsbergen. Longyearbyen har, sammen med Ny-Ålesund, 2 417 innbyggere (2020) og er en av verdens nordligste bosetninger.

Folk spør også hvor langt sør går mørketiden?

Blant de sydligste stedene som har virkelig mørketid er Røst på 67°31', hvor mørketiden varer fra 16. til 27. desember. Avstanden til polarsirkelen er 106 km. Kan man reise til Svalbard nå? Regjeringen har bestemt at testplikten før avreise og ved ankomst til Svalbard fjernes. Denne endringen trer i kraft fra , Kl. 24:00.

Følgelig, hva skjer i longyearbyen?

Slettebu

  • Arctic Chamber Music Festival 23. - februar.
  • Solfestuka 4. - mars.
  • Spitsbergen Maraton 4. juni.
  • Longyearbyen Pride 19. - august.
  • Smak Svalbard 5. - oktober.
  • Dark Season Blues 27. - oktober.
  • Polarjazz Festivalen 3. - februar.

By Bui

Når stenger butikkene i julen? :: Hvor lenge er det snø på Svalbard?
Nyttige lenker