Hjem > H > Hvor Kan Vi Plukke Bær?

Hvor kan vi plukke bær?

Du kan plukke bær, sopp, blomster og urter i skogen og på fjellet når du befinner deg i utmark. Det er en del av allemannsretten. Allemannsretten gir alle rett til å ferdes og oppholde seg i utmarka i Norge – når ferdselen "skjer hensynsfullt og med tilbørlig varsomhet". Allemannsretten er lovfestet i friluftsloven.

Les mer

Hvordan stelle solbærbusker?

Det anbefales at solbærbusker beskjæres årlig, fra første år og fremover. Fjern alltid svake skudd og greiner som vokser rett ut eller nedover. Fjern også en del av greinene som er eldre enn tre år, og ikke la det være igjen mer enn seks av skuddene som utviklet seg under siste vekstsesong. Når plante solbærbusker? Høsten er nemlig en ideell tid for å plante bærbusker og de fleste bærsortene er hardføre, forteller gartner Christoffer på Plantasjen ved Kolbotn i Oppegård. - Du i grunnen plante hele høsten, så lenge du klarer å få spaden i jorda.

Tilsvarende, er det sunt å spise solbær?

Solbær har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptak av jern fra andre matvarer. Solbær er også en kilde til vitamin E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, samt kalium som bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Og et annet spørsmål, hvor finner man tindved? Tindved hører hjemme i Europa og Asia, men i Norge finnes de viltvoksende hovedsakelig rundt Trondheimsfjorden og nordover mot Troms. Rett etter istiden hadde denne planten en langt større utbredelse i Norge enn det arten har i dag.

Deretter, hva smaker tindved?

Lukter friskt som grønne epler. Smaker syrlig, snerpende, sitrus, pasjonsfrukt og litt bittert. Og et annet spørsmål, hvor finner jeg tindved? Tindved finnes ved elveoser, strender og rasmark spredt over mye av Norge. Arten har små vindpollinerte blomster og oransje, bærlignende frukter. Dette er en pionerart (se suksesjon), blant annet fordi de kan fange nitrogen fra lufta i rotknoller.

Hvor vokser det mest blåbær?

Blåbær er en av Norges vanligste planter og finnes nesten over hele landet, i fjellet opp til 1700 moh. Planten vokser først og fremst i granskog, men er også vanlig i bjørkeskog og furuskog, og på næringsfattig lyngmark. Når er det bærsesong? Rips modnes i august, og sesongen varer til september. De er spesielt hardføre hagebær. I Norge er de vanligst med røde og hvite bær, men de finnes også som gule. Rød rips er friskere og surere enn hvit rips.

Tilsvarende, hva skjer hvis man spiser for mye blåbær?

Har du hevet innpå med antioksidanter og store mengder blåbær fordi du trodde det var sunt? Blåbær kan du gjerne fortsette å spise, men styr unna kosttilskudd med antioksidanter. De kan nemlig forkorte livet ditt.

By Redd Kunden

Kan det gå strøm gjennom en bryter som er lukket? :: Når er det tid for å plukke multer?
Nyttige lenker