Hjem > N > Når Er Det Tid For Å Plukke Multer?

Når er det tid for å plukke multer?

BærtypeSesong
MulterJuli til september
Rips20. juli til slutten av august
Solbær20. juli til slutten av august
Stikkelsbær20. juli til slutten av august

Les mer

Og et annet spørsmål, hvor er det best å plukke blåbær i oslo?

Ifølge Solås er Årvollskogen ett av de skogsområdene i Oslo som har størst forekomst av blåbær. Men skal du finne blåbær kan det også være en idé å oppsøke områdene rundt Lutvann, Sognsvann og Båntjern, samt langs øvre del av Ljanselva. Du kan også spørre når høster man solbær? En sen vår ga litt treg start i år, men normalt skal modne solbær være klar for høsting i første halvdel av juni.

Så, hva er tindvedbær?

Rent ernæringsmessig er tindvedbær en juvel, så den er i Europa og Kina mest benyttet som medisinplante. Rik på vitamin C, er den et godt tilskudd for å bekjempe infeksjoner, oljen skal virke beskyttende for huden mot både vær og vind. I tillegg er saften slimløsende. Folk spør også hvor er det best å plukke blåbær? Du finner dem også i vei- eller stikanten eller på hogstflater. Jorda må også være noe nærings- rik. Åpne flater i kanten av Granskog med blåbær (C2) eller Granskog med høye stauder (C4) er trolig best. Men det er også verdt å lete i kanten av Granskog med blåbær (B2) og Granskog med store bregner (B4).

Når er multe moden?

Multene modnes i Nord-Norge i midten av juli til slutten av august. Multene er store og velsmakende. Først røde og omsluttet av begerbladene men som modne har de en vakker gul-oransje farge i flere nyanser. Brukes mest til syltetøy eller multekrem men kan også benyttes til likør. Hvordan finne molter? Multer finnes i fjellstrøk over hele Norge, Sverige og Finnland men er i enorme mengder enkelte steder: Har du funnet en skikkelig bra moltemyr en gang kommer du aldri til å glemme det. De største sjansene for å finne ei slik myr i Norge er nok fra Finnmark og sørover til Lierne og Trøndelag.

Tilsvarende, kan man plukke multer hvor som helst?

Friluftsloven § 5 (Allmenhetens høstingsrett)

For multer på multebærland i Nordland, Troms og Finnmark gjelder første ledd bare når eier eller bruker ikke har nedlagt uttrykkelig forbud mot plukking. Uavhengig av et slikt uttrykkelig forbud kan allmennheten alltid plukke multer som spises på stedet.
Så, hvor liker blåbær seg? Blåbær (Vaccinium myrtillus), tilhører lyngfamilien og er en av våre vanligste planter. Den trives best på sur, næringsfattig jord. I Sollia vokser blåbærplanten i furu- og blandingsskog i hele bygda og opp til snaue fjellet – likevel ikke over tregrensa over alt. Blåbærplanten kan bli opptil 35 år gammel.

Folk spør også hvor vokser krekling?

Krekling (Empetrum nigrum) eller krøkebær er en liten, eviggrønn plante i kreklingslekta, lyngfamilien. Den trives typisk i myrområder, høyfjell og i gran- og furuskog. Fruktene er blåsorte «bær» (botanisk sett er de steinfrukter med mange steiner per frukt).

By Alexandria

Hvor kan vi plukke bær? :: Hvem har flest følgere på Instagram i verden?
Nyttige lenker