Hjem > H > Har De Å I Det Svenske Alfabetet?

Har de å i det svenske alfabetet?

I tillegg til de vanlige bokstavene i det latinske alfabetet, A–Z, har det svenske alfabetet de tre bokstavene «Å», «Ä» og «Ö». Disse tre bokstavene er ansett som egne bokstaver i svensk, og sorteres etter «Z», slik som ovenfor.

Les mer

Kan latinsk alfabet være?

Det latinske alfabetet var romernes alfabet og det direkte opphavet til de fleste europeiske språks alfabeter (unntatt det kyrilliske). Det er identisk med blant annet det norske alfabetet fra A til og med Z. Og et annet spørsmål, hva heter bokstavene vi bruker? Det latinske alfabetet, også kalt romerske alfabet, er et alfabet som ble utviklet fra det greske alfabetet over en lengre periode fra etruskernes tid. Det er i dag det mest brukte alfabetet i verden, og det blir brukt i alle vesteuropeiske språk.

Hvilket språk har flest bokstaver?

Lengste alfabet: Språket med flest bokstaver er khmer (kambodsjansk), som har 74 (inkludert noen som ikke lenger er i bruk). Folk spør også hvordan skrive Æ Ø å på engelsk?

TastekombinasjonHTML-kode
æAlt+0230æ
ÆAlt+0198Æ
øAlt+0248ø
ØAlt+0216Ø

Hva heter vårt alfabet?

Vårt alfabet kalles altså det latinske. Adjektivet latinsk tyder jo på at det opprinnelig er laga for å skrive latin med, og det stemmer for så vidt. Men alfabet passer strengt tatt ikke som nemning på de latinske bokstavene; alfa og beta er nemlig navnet på det to første tegna i det greske alfabetet. Hva heter det greske alfabetet? Det greske alfabetet brukes i dag til å skrive språket gresk. Ordet alfabet kommer fra de to første bokstavene i det greske alfabetet, alfa og beta. Det greske alfabetet regnes som forløperen til de latinske og kyrilliske alfabetene.

Så, hvilke to bokstaver bruker svensk istedenfor Æ og Ø?

Nå håper en at også andre ulikheter kan fjernes – og her tenkes i første rekke på bokstavtegnet Ø (der svensker, færøyinger og islendinger bruker Ö), og Æ (der svenskene bruker Ä). Hvor mange snakker dansk i verden? Dansk er et østnordisk språk av den østskandinaviske (kontinentale) gruppe som tales av rundt 6 millioner mennesker, fortrinnsvis i Danmark, i Sydslesvig, på Færøyene, Grønland og på Island.

I forhold til dette, hvor mange samiske språk er det?

Samiske språk snakkes i Norge, Sverige, Finland og Russland. De ti ulike samiske språkene blir tradisjonelt klassifisert som en del av den finno-ugriske grenen av den uralske språkfamilien.

By Shelden Gilderman

Hva er negativ forbrukeratferd? :: Når kom Ø i alfabetet?
Nyttige lenker