Hjem > H > Hvilket År Ble Rosetog Kåret Til Årets Nyord?

Hvilket år ble rosetog kåret til årets nyord?

ÅrVinnerordAndre nyord fra samme år
2011Rosetogytringsansvar, kontrajihadisme, sjasminrevolusjon, gjeldskrise, eurokrise, smørkrise, lavkarbo, kulturkjerring, strømming
2010Askefastnettbrett, vuvuzela
2009Svineinfluensatvitre / tvitring, snikislamisering
2008Finanskrisesubprime

Les mer

Deretter, hvor mange nye ord?

At journalister er kreative språkbrukere, er Norsk Aviskorpus sitt materiale et synlig bevis på. Siden 1998 er det registrert hele 2,3 millioner nye norske ord – og det bare fra et utvalg nettaviser. Hver eneste dag dukker det i snitt opp mellom 1000 og 1500 nye ord. Folk spør også hvilket ord har språkrådet kåret til årets ord? Språkrådet har kåret «årets ord»: – Et viktig politisk ord. I fjor var det «koronaen» som vant kåringen, og i år er vinneren… «sportsvaske»!

Du kan også spørre hva betyr ordet sportsvaske?

Sportsvasking (trolig avledet fra engelske sportswashing, inspirert av «hvitvasking» og «grønnvasking») er en betegnelse som brukes når en stat, bedrift, organisasjon eller enkeltperson arrangerer, sponser eller tar eierskap til høyprofilerte sportsbegivenheter eller sportsorganisasjoner. Også, hva betyr rosetog? Språkrådet har kåret rosetog til årets ord i 2011. Ordet oppsto i dagene etter 22. juli, da det ble arrangert rosetog over hele landet. Folk samlet seg med roser for å minnes ofrene, støtte de pårørende og vise sin avsky mot terrorangrepene.

Ta dette i betraktning, hva er talespråk?

Talespråk er den form av språket som består i muntlig tale, altså artikulerte lyder. Følgelig, hva er omsetjingslån? Omsetjingslån er skapte gjennom omsetjing av ei utanlandsk ordform til ei heimleg ordform, morfem for morfem, jf. frogman > froskemann, e-mail > e-post. Tydingslån er lån der ek¬sisterande ord eller uttrykk får ei tydingsutviding som skuldast påverknad frå eit korresponderande ord i eit anna språk, jf.

Hva er multietnisk ungdomsspråk?

På fagspråket kan det kalles multietnisk ungdomsspråk. Det vil si at det blir laget et språk som tar utgangspunkt i norsk men har mange låneord fra andre språk Man brukte ord som Wollah, (arabisk) som betyr å sverge ( ved Allah), eller habibi ( arabisk) som betyr min venn og flus ( arabisk) som petyr penger. Folk spør også når kom lånord til norge? Med kristendommen fikk vi mange angelsaksiske og latinsk-greske ord, med hanseatene mange nedertyske, med reformasjonen tyske og på 1700-tallet særlig franske lånord. I nyere tid har en mengde engelske og svenske ord kommet inn i norsk.

Hvilket språk har flest ord?

Uansett definisjon mener de fleste språkforskerne at det er engelsk som har det største antallet ord. Det skyldes at engelsk alltid har pleid å ta opp i seg låneord fra hele verden, samtidig som en stor del av de gamle ordene er beholdt.

By Antonius Kenngott

Hvordan uttales F på norrønt? :: Hvordan oppstår nyord?
Nyttige lenker