Hjem > H > Hvor Mye Penger Er Det Vanlig Å Ha På Sparekonto?

Hvor mye penger er det vanlig å ha på sparekonto?

De fleste har penger i banken

De ferskeste tallene er fra 2016, og viser at de aller fleste av oss har en eller annen form for bankinnskudd. Gjennomsnittet for alle som er omfattet av statistikken er faktisk hele 270 700 kroner i totale bankinnskudd.

Les mer

Hva er Kredittrente?

Kredittrenter er de ordinære renter som løper inntil fordringen forfaller. Forsinkelsesrenter er en form for strafferente. Denne renten belastes skyldneren etter forfall, dvs. når skyldneren misligholder betalingsforpliktelsen. Du kan også spørre hvordan få tilgang til sparekonto under 18? Du kan kontakte banken din og forklare situasjonen, og be om at de gir deg tilgang til sparekontoen din. Dersom pengene som står på sparekontoen er dine, så kan ikke foreldrene dine nekte deg tilgang til denne kontoen når du har fylt 18 år.

Hvordan fungerer sparekonto?

Dersom du skal bruke noe av sparepengene kan du overføre fra sparekonto til brukskonto og ta ut/betale med kort på vanlig måte. På sparekontoen vil du få rente på pengene dine. Renten er det banken betaler for å "låne" penger av deg. Banken utbetaler rente en gang per år, 1. Dessuten, hvor mye penger kan man ta ut fra minibanken? Minibank: I Norge: 5.000 kroner. I utlandet: 9.900 kroner pr. fire dager.

Deretter, er det ulovlig å ha mye kontanter?

Det er ikke forbudt å ha med seg valuta eller andre betalingsmidler over 25 000 kroner til eller fra Norge, men du må melde ifra om det (deklarere) før du reiser. Du skal ikke betale avgift av beløpet. Regelen gjelder norske og utenlandske sedler, mynter, anonyme betalingskort (f. Angående dette, hvor mye kontanter kan man ta i mot? Ved salg av varer (men ikke tjenester) er det forbudt å ta imot 40 000 kroner eller mer i kontanter (eller i utenlandsk valuta). Forbudet gjelder også om man deler opp salg for å komme seg under grensen. I disse tilfellene må man altså sørge for at kunden betaler på en annen måte.

Hvor mye penger kan man ta ut fra Norge?

Kontakt Mattilsynet ved spørsmål. Tar du med valuta ut eller inn av Norge? Dersom du tar med deg valuta tilsvarende mer enn 25.000 norske kroner til eller fra Norge, må du deklarere beløpet til Tolletaten. Det koster ikke noe å deklarere valuta. Kan man få lønn kontant? En ny regel i arbeidsmiljøloven slår fast at arbeidsgiver må betale lønn til ansatte via bank. Fra 1. januar 2022 er det ikke lov å betale lønn, feriepenger og andre godtgjørelser i form av kontanter.

Hvilken bank har best rente på sparing?

Bank og kontotypeRenteMinimumsbeløp
Nordea – sparekonto for fordelskunder3,25%1 000 000,-
Skandiabanken –høyrentekonto3,20%100 000,-
Nordea – sparekonto for fordelskunder3,15%500 000,-
Nordea – sparekonto for fordelskunder2,75%250 000,-

By Kone

Kan jeg ta ut penger med Vipps? :: Hvor mange uttak fra høyrentekonto?
Nyttige lenker