Hjem > H > Hvor Mange Timer Er 20% Stilling?

Hvor mange timer er 20% stilling?

Hvis for eksempel en 100% stilling utgjør 37,5 timer i uken, blir en 20 % stilling 7,5 timer i uken.

Les mer

Tilsvarende, er det lov å jobbe 16 timer?

Virksomheter med tariffavtale kan inngå avtale med tillitsvalgte om unntak fra maksgrensen på samlet arbeidstid på 13 timer i løpet av 24 timer, men den samlede arbeidstiden skal ikke overstige: 16 timer i løpet av 24 timer. Er det lov å jobbe hver lørdag? Lørdag er ansatt som en vanlig arbeidsdag etter loven. Det innebærer at det er fullt lovlig å jobbe hver eneste lørdag om ønskelig.

Man kan også spørre hvor mange timer er 100 prosent stilling i måneden?

100% er 162.5 timer i mnd. Man kan også spørre hvor mange timer er en 90% stilling? Lars er ansatt i 90% stilling. En full stilling tilsvarer 37,5 timer per uke. Det skal da rapporteres (37,5*0,9) = 33,8 timer per uke.

Ta dette i betraktning, kan man jobbe andre steder i ferien?

Det finnes ingen grense for hvor mange arbeidsgivere du kan jobbe for, eller hvor mange sykepleierstillinger du kan ha. Men du kan ikke jobbe ekstra i ferien, med mindre du er deltidsansatt. Kan man ha to jobber i samme kommune? Jobber du derimot i en annen kommune vil det være to ulike arbeidsgivere og dermed overholdes arbeidstidsbestemmelsen i begge kommuner. Du bør også les din arbeidsavtale i tilfelle det er noen klausuler der som går på annet arbeid, eller det å ha flere jobber.

Hva er langvakter?

Langvakter kan defineres som: «Ethvert system hvor fast arbeidstid innebærer mer enn åtte timer i varighet som resulterer i en arbeidsuke på mindre enn fem hele dager med arbeid i uken» (Smith et.al 1998: 217). Hvor mange timer er det lov å jobbe overtid? Overtid i løpet av et år (52 uker)

Det følger av aml § 10-6 fjerde ledd at overtidsarbeidet ikke skal overstige 200 timer i løpet av en periode på 52 uker. Denne grensen på 200 timer kan i bedrifter som er bundet av tariffavtale økes til inntil 300 timer gjennom avtale med tillitsvalgte, jf aml § 10-6 femte ledd .

Du kan også spørre har man krav på 5 min pause hver time?

Dersom man jobber mer enn fem og en halv time har man krav på minst én pause, i følge arbeidsmiljøloven. Loven sier imidlertid ikke noe om hvor lang denne pausen skal være. Den eneste retningslinjen man kan vise til er at Arbeidstilsynet har sagt at en tilfredsstillende pause bør være på minst 20 minutter.

By McDonald Detreville

Hva er et AMO kurs? :: Kan man jobbe 2 jobber?
Nyttige lenker