Hjem > K > Kan Man Jobbe 2 Jobber?

Kan man jobbe 2 jobber?

Se arbeidsmiljøloven § 10-4 (1). Grensene for arbeidstid i arbeidsmiljøloven kapittel 10 tar utgangspunkt i at du har en arbeidsgiver. Det er imidlertid ikke ulovlig å ha mer enn en arbeidsgiver samtidig. Du kan derfor jobbe mer enn grensene for arbeidstid i kapittel 10, hvis det er fordelt på flere arbeidsgivere.

Les mer

Tilsvarende, kan arbeidsgiver nekte bijobb?

Oppsummert; så lenge arbeidet ikke er for en konkurrerende virksomhet og den heller ikke går ut over jobben for hovedarbeidsgiver, har man som arbeidsgiver et tynt grunnlag for å nekte arbeidstageren å ta biervervet. Som arbeidstager kan du altså motsette deg at arbeidsgiver nekter deg å ta bierverv. Er det lov å ha over 100% jobb? Jobber du mer enn 100 prosent stilling, skal det overskytende regnes som overtid og kompenseres med minimum 40 prosent. (Se Arbeidsmiljøloven § 10-6).

Kan du nekte ansatte å jobbe flere steder?

- Vi ser at en del arbeidsgivere ønsker å få beskjed fra ansatte dersom de skal ta jobb andre steder. Det kan det være gode grunner til, og det kan gjerne også tas inn i arbeidsavtalen. Du kan imidlertid ikke kreve å få godkjenne at ansatte tar annet arbeid på fritiden. Arbeidstaker må få styre fritiden sin selv. Er det lov å jobbe 3 timer? Loven har ingen minimumslengde på en arbeidsdag.

Men en tariffavtale eller individuell avtale kan ha regler for dette. Noen har en avtale som gir dem rett til i alle fall x antall timer lønn for veldig korte vakter. Så her er det viktig å sjekke hva din arbeidsavtale sier om dette.

Derav, hva er hovedarbeidsgiver?

Når du har mer enn en arbeidsgiver

Har du tabellkort og flere arbeidsgivere, pensjonsutbetalere eller liknende, bør du gjøre disse oppmerksomme på om de er din hovedarbeidsgiver (der du tjener mest), eller om de er en biarbeidsgiver. NAV er i denne sammenhengen å regne som en arbeidsgiver.
Hvor mye kan man jobbe ekstra? Man kan ikke bestemme selv å jobbe overtid, du kan ikke bare bli igjen, jobbe ekstra og kreve overtidsbetaling. Det må pålegges av sjefen og det må være avtalt. Men du kan ikke jobbe mer overtid enn ti timer i uka, 25 timer i måneden eller 200 timer i året.

Hvor mye er det lov til å jobbe?

Arbeidsmiljøloven inneholder arbeidstidsbestemmelser, som setter grenser for hvor lenge arbeidsgiver kan kreve at du jobber. Alminnelig arbeidstid er i loven satt til 9 timer i løpet av 24 timer, og 40 timer i løpet av 7 dager. Dersom man jobber turnus har man krav på kortere arbeidstid. Kan man jobbe 150? Det er lov til å jobbe 135 prosent så lenge ikke arbeidstidsreglene i arbeidsmiljøloven kapittel 10 er overskredet for noen av arbeidsgiverne.

Derav, hva er biarbeid?

Med biarbeid siktes det til at en ansatt tar seg en ekstrajobb ved siden stillingen hos deg som arbeidsgiver, eller det som anses som hovedjobben. Noen arbeidstakere har behov for, eller bare et ønske om, å ta seg en slik ekstrajobb.

By Carmelita

Hvor mange timer er 20% stilling? :: Hvordan kan jeg finne mobilen min?
Nyttige lenker