Hjem > H > Hva Er Et Amo Kurs?

Hva er et AMO kurs?

Arbeidsmarkedsopplæring, også kalt AMO, er tiltak i form av arbeidsretta opplæring og trening for å folk tilbake i (lønnet) arbeid. AMO tilrettelegges av Arbeids- og velferdsforvaltningen (NAV) og kan søkes av både ordinære arbeidssøkere og arbeidssøkere som er under yrkesrettet attføring.

Les mer

Angående dette, hvordan få oppholdstillatelse?

For å kunne søke om permanent oppholdstillatelse, må du ha hatt oppholdstillatelse i Norge i minst tre år og fylle noen andre krav. Du som har permanent oppholdstillatelse får et oppholdskort som er gyldig i to år av gangen. Dette er ditt bevis på at du har permanent oppholdstillatelse. Hva er norskopplæring? Hvis du er mellom 18 og 67 år må du som hovedregel ha gjennomført godkjent opplæring i norsk og samfunnskunnskap og ha bestått prøver i norsk og samfunnskunnskap før du kan bli norsk statsborger.

Hva er rett og plikt?

Rett betyr at du har rett på gratis opplæring etter læreplanen fastsatt av VOX. Denne retten faller bort dersom man ikke har gjennomført opplæringen innen tre år. Plikt betyr at du må ha gjennomført opplæringen for å få innvilget permanent opphold eller statsborgerskap senere. Hva er fullføringsrett? Fullføringsrett: Er du voksen og tatt inn til videregående opplæring, har du rett til å fullføre opplæringsløpet. Dette gjelder uansett om du har voksenrett eller ikke.

Er voksenopplæring gratis?

Voksne med rett

Voksne i videregående har ikke rett til særskilt språkopplæring. Voksne med rett til videregående opplæring skal få et opplæringstilbud som gir den sluttkompetansen hun eller han ønsker. Tilbudet skal være gratis og tilpasset behovet til den voksne, både når det gjelder tid, sted, lengde og progresjon.
Følgelig, når kan man søke voksenopplæring? Det er åpent for å søke voksenopplæring hele året, men de som søker innen 1. mars vil bli prioritert i inntaket som skjer påfølgende høst.

Hva er Introduksjonsstøtte?

Deltakere i introduksjonsprogram har rett til introduksjonsstønad. Stønaden er ment som inntektssikring mens de deltar i programmet. Det er kommunen som utbetaler stønaden. Introduksjonsstønaden er skattepliktig, men gir ikke pensjonspoeng. Også, er introduksjonsprogrammet obligatorisk? Obligatorisk innhold

Opplæring i norsk og samfunnskunnskap er obligatorisk for alle deltakere i introduksjonsprogrammet. Etter integreringsloven er livsmestring i et nytt land obligatorisk for alle, og foreldreveiledning obligatorisk for deltakere som har eller får barn.

Hvem har ansvar for integrering?

Justis- og beredskapsdepartementet er overordnet ansvarlig for introduksjonsloven og -ordningen, mens Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har ansvaret for implementeringen av loven og at programmet blir iverksatt i kommunene.

By Phira Vancleve

Kan noen hente pakke for meg på Posten? :: Hvor mange timer er 20% stilling?
Nyttige lenker