Hjem > H > Hvor Høy Er Galdhøpiggen I 2021?

Hvor høy er Galdhøpiggen i 2021?

Norges høyeste fjell er Galdhøpiggen med sine 2469 meter over havet. Glittertind er Norges nest høyeste fjell, men hvor høyt er det egentlig? – Det er et veldig godt spørsmål, sier Per Erik Opseth i Kartverket.

Les mer

Man kan også spørre er det tungt å gå galdhøpiggen?

Galdhøpiggen, Norges høyeste fjell 2469 meter over havet, er ikke så utilgjengelig som mange tror. Ikke er det spesielt tungt eller vanskelig å nå toppen heller, i hvert fall ikke om du starter fra Juvasshytta som ligger 1850 m.o.h. Deretter, kan man gå galdhøpiggen alene? Den vanlegaste ruta går ikkje over bre, og du kan difor gå på eigenhand på godt merka sti. Frå Spiterstulen til toppen av Galdhøpiggen er det ca. 5,3 km. Turen er totalt omlag 13 km.

Dessuten, kan barn gå galdhøpiggen?

Nedre aldersgrense på Galdhøpiggen-turen er 7 år grunna sikkerheit, og derfor tek vi heller ikkje med barn i bæresele. Hvor høy er Gaustatopp? Gaustatoppen (1883 moh.) rager majestetisk over Rjukan, og er av mange omtalt som Norges vakreste fjell. Toppen er lett tilgjengelig og enkel å bestige, men byr likevel på Sør-Norges videste utsikt. Fra toppen kan du i klarvær se omtrent en sjettedel av Norge.

Så, hvor lang tid bruker man på å gå galdhøpiggen?

RUTEBESKRIVELSE Fra Spiterstulen er det relativt enkelt å ta turen opp, for folk i normalt god form. Turen er dog ganske lang og man bør beregne ca 9 timer tur-retur Galdhøpiggen. Fra Spiterstulen tar du stien vestover opp lia til Svellnose (2272 moh.) og over Keilhaus topp og opp til toppen. Er det snø på Galdhøpiggen om sommeren? Galdhøpiggen er ikke bare Norges høyeste fjell, det er også Nord-Europas høyeste topp. Her kan du faktisk møte snø hele året. – Det varierer veldig hvor godt utstyrt folk er.

Hvor ligger de høyeste fjelltoppene i Norge?

Nr.NavnKommune
1GaldhøpiggenLom
2Glittertinden
3Store SkagastølstindLuster, Årdal
Hvem besteg Galdhøpiggen først? Galdhøpiggen/Første bestigere

Folk spør også hva menes med landformer?

En landform er et naturlig trekk ved den faste overflaten på Jorden eller andre himmellegemer. Landformer utgjør til sammen et terreng, og deres plassering i terrenget er kjent som topografi.

By Cherye Fewless

Hvor er Haugaland? :: I hvilket fylke ligger Jotunheimen?
Nyttige lenker