Hjem > I > I Hvilket Fylke Ligger Jotunheimen?

I hvilket fylke ligger Jotunheimen?

Jotunheimen nasjonalpark vart etablert i 1980. Han strekk seg over eit 1151 km2 stort område i Lom, Vågå og Vang i Innlandet fylke, og Luster og Årdal i Vestland fylke.

Les mer

Hvor høy er Galdhø?

Norges høyeste fjell ruver over tindene rundt, og gir en fantastisk utsikt over Jotunheimen. Galdhøpiggen (2469 moh.) er mer enn et fjell - det er også et symbol på forholdet mellom nordmannen og fjellet - hvem vet ikke hva 2469 står for? Men selv om fjellet er det høyeste i Norge, er det ikke utilgjengelig. Ta dette i betraktning, er galdhøpiggen krevende? Til topptur å være er ikke Galdhøpiggen spesielt utfordrende. Turen anbefales ikke for barn under 7 år eller for de som har hjerteproblemer, men ellers trenger du ikke å være supersprek for å klare å gå opp. Våre gutter som da var 10 og 12 år syntes turen var kjempegøy og løp nærmest om kapp opp de siste bakkene.

Så, hvor kan man se galdhøpiggen?

Galdhøpiggen er en av Norges store klassikere og ligger i Jotunheimen nasjonalpark. Omgivelsene er fantastiske og fra toppen kan du se både Rondane, Glittertind, Snøhetta og store deler av fjellnorge. Turen kan startes fra Juvasshytta eller Spiterstulen og er en høyst overkommelig tur de aller fleste klarer. Hvilket fjell var Norges høyeste før Galdhøpiggen ble oppdaget? Galdhøpiggen har egentlig alltid vært høyest med sine 2469 meter med fjell mot Glittertindens 2452 meter. Men fordi sistnevnte har hatt en stor iskappe på toppen har Glittertinden ruvet høyere. I juli 1965 ble Glittertinden målt til å være 2472 meter høy. Med isen.

Deretter, hva slags landform er sognefjellet?

Sognefjellet er et fasinerende fjellparti med flott utsikt og mange flotte turmål. Fjellområdet er et høyfjellsplatå som ligger mellom 1200-1500 meters høyde. Det er et værhardt område og skyene har en tendens til å legge seg rundt de høye tindne som omkranser Sognefjellet. Så, hvor er jotunheimen? Jotunheimen er et fjellmassiv i det sentrale Sør-Norge mellom Ottadalen i nord, Gudbrandsdalen i øst, Valdres i sør og Sogn i vest. Fjellene her er de høyeste i Nord-Europa og tilhører Den skandinaviske fjellkjeden.

Hvem bor i Jotunheimen?

Jotunheim er jotnenes verden i den norrøne kosmologien, men inneholder et vell av vetter som ikke nødvendigvis bare er jotner. Flere av Edda-diktene (Voluspå, Skirnismål og Trymskvida) henviser til Jotunheim som jotnenes hjemsted. Enkelte norrøne skalder henviser også til stedet i sine kvad. Hvor mye av Norge ser man fra Galdhøpiggen? Frå Galdhøpiggen er det eit mektig utsyn over store delar av Jotunheimen og heilt til Snøhetta i nord, i alt ein tidel av den norske landoverflata.

Derav, har noen døde på galdhøpiggen?

En kvinne fra Lillehammer omkom på Galdhøpiggen fredag ettermiddag. Artikkelen er flere år gammel. Kvinnen var med på en organisert tur til Galdhøpiggen, hvor også mannen hennes deltok. Den omkomne var i 70-årene og var fra Lillehammer.

By Lacefield

Hvor høy er Galdhøpiggen i 2021? :: Hvor mange seriemesterskap har Brann?
Nyttige lenker