Hjem > H > Hvilken Viktig Hendelse I Livets Utvikling Skjedde For Ca 500 Millioner År Siden?

Hvilken viktig hendelse i livets utvikling skjedde for ca 500 millioner år siden?

540–500 millioner år siden

Den kambriske eksplosjon. Flere nye dyregrupper ble utviklet over noen titalls millioner år. Mange av disse dyregruppene eksisterer fortsatt, slik som virveldyr, mens noen av dem har dødd ut, som for eksempel trilobitter.

Les mer

Tilsvarende, hvordan startet evolusjonen?

Ifølge utviklingslæren har alt liv på jorda et felles opphav, og har oppstått ved en endringsprosess fra tidligere eksisterende former. Alle organismer på kloden er derfor i større eller mindre grad i slekt med hverandre. Selve endringsprosessen kalles for evolusjon. Hva var de første dyrene på land? Dyrene utviklet seg på land i flere trinn. Siden dyr er bevegelige kunne de sekundært forflytte seg tilbake til vannet og danne sjøpattedyr. Leddyrene (artropodene) er de eldste landlevende dyrene fra øvre Silur bestående av edderkoppdyr og tusenbein, midd, myrapoder og pseudoskorpioner.

Og et annet spørsmål, når oppsto de første dyra på land?

For mellom 685 og 800 millioner år siden begynte de første dyrene å dukke opp på jorden. Følgelig, hva skjedde for 400 millioner år siden? ble en Himalaya-lignende fjellkjede vest i dagens Norge, tvers over et nytt kontinent, kalt Laurasia. Havvannet ble presset tilbake og i geoparken ble landskapet forandret til grunne sjøer, elvesletter og strender.

Hva skjedde for 200 millioner år siden?

For 200 millioner år siden var alle kontinentene samlet i superkontinentet Pangea, en tid hvor dinosaurene var godt i gang med å dominere landjorda. Siden den gang har kontinentene drevet lengre og lengre fra hverandre, og nå er de kanskje så langt fra hverandre de kan være, forteller Karlsen. Hvordan evolusjon fungerer? Evolusjonsteorien handler om livets utvikling på jorda. Den forklarer hvordan alt liv på jorda er beslektet – hvordan alle planter og dyr stammer fra de cellene som levde for milliarder av år siden: Evolusjonen (utviklingen) har skjedd gradvis fra den første cellen til hva de er i dag.

Hvordan kan det oppstå en ny art?

Hvis en populasjon splittes og grupper blir isolert, slik at de ikke kan utveksle gener med andre artsfrender, kan de over lang tid utvikle og endre flere trekk. På denne måten kan nye arter oppstå. Man kan også spørre hvordan utviklet livet seg på jorda? Den rådende oppfatning er at alt liv på Jorden er resultatet av en utvikling over svært lang tid, med en felles opprinnelse. De første livsformer kan ha liknet de kjemotrofe, anaerobe, termofile bakterier som finnes på havdypet der det sendes ut varmt, svovelholdig vann fra jordens indre.

Også, når kom de første dinosaurene?

Dinosaurer er en stor gruppe krypdyr som oppstod for om lag 240 millioner år siden, i triasperioden. Dinosaurer som ikke kunne fly var viktige firbeinte landdyr i jordas middeltid, særlig i tidsperiodene jura og kritt.

By Terra

Når oppsto insektene? :: Hva gikk Oslo Skolestyres vedtak i 1939 ut på?
Nyttige lenker