Hjem > H > Hvor Er Det Varmeste Stedet I Norge?

Hvor er det varmeste stedet i Norge?

Kåret Norges varmeste kommune

Nesbyen satte norsk varmerekord 20. juni 1970 med 35,6 grader. Om Nesbyen brukes ofte uttrykket bakerovn, at varmen holder seg inne i dalen, sier han til DinSide.

Les mer

Du kan også spørre hvor er det beste været i norge?

Østlandet og Sørlandet er de to landsdelene som venter det varmeste og fineste været, men også her kan det komme perioder med nedbør, sier meteorologen. Dessuten, hvorfor er det så kaldt i norge? At det er beinkaldt nord i landet er ikke noe nytt. Men det er én spesiell grunn til at det nå er kaldt i hele Norge: – Årsaken er at det ligger et høytrykk ute i Norskehavet og et lavtrykk over Russland, som presser kaldluften fra Sibir ned mot Skandinavia.

Hvordan er klimaet i Tromsø?

Tromsø har et barskt klima, med kort sommersesong og kjølige vintre. Uten at vi på noen som helst måte kan si at Tromsø er plaget med sprengkulde. Det sørger varme strømmer som følger havet opp til Tromsø for. Vi kan si at klimaet i Tromsø er subarktisk. Hva er spesielt med Troms og Finnmark? Troms og Finnmark er samlet sett det tynnest befolkede fylket i landet, med litt over tre innbyggere per kvadratkilometer. Bosetningen er i stor grad konsentrert til byer og tettsteder langs kysten. 27 prosent av befolkningen bor i regionsenteret Tromsø. Andre sentrale steder er byene Harstad, Alta og Hammerfest.

Og et annet spørsmål, hvor er det tørrest i norge?

Norges tørreste sted er Skjåk, som i snitt bare får 130 millimeter nedbør i sommermånedene. Hvor er det varmest i Norge om sommeren? – Som navnet tilsier, ligger Midt-Norge omtrent midt på statistikken når det kommer til soltimer og nedbør, forklarer Gislefoss. Samtidig er Trøndelag den landsdelen som har lavest gjennomsnittlig makstemperatur, med 22,9 grader. Østlandet er varmest, med 25,2 grader.

Også, hvor er det kaldest i norge i dag?

– Den kaldeste lufta ligger over Sør Norge nå. Nord i innlandet og sør i Trøndelag er det kaldest i landet nå. Det kaldeste stedet i Norge i natt var i Røros med minus 36 grader, sier Granerød. Hvor i landet er det best vær? Mest sol på sørlandet

Hvis vi ser på landsdelen hver for seg, er det sørlendingene som har mest sommersol. På andreplass finner vi Østlandet, mens sola skinner litt mindre dess lenger nord i landet du kommer. Det er altså Sørlandet som har mest sommersol sammenlignet med de andre landsdelene.

Hvor er det mest nedbør i Norge?

Våtest er det i et belte 50–60 km inn fra kysten. Målestasjonen med høyeste årlige nedbørsnormal er Brekke i Sogn og Fjordane med 3575 mm. De vestlige fjellområdene mottar imidlertid vesentlig større mengder, og estimater tyder på at for eksempel Ålfotbreen har en normal årsnedbør like i underkant av 6000 mm.

By Gosser

Hvor er det mildest i Norge? :: Hvordan få en sang som ringetone på Samsung?
Nyttige lenker