Hjem > H > Hvilke Engelske Ord Stammer Fra Norsk?

Hvilke engelske ord stammer fra norsk?

Daglegdagse ord som «husband», «window», «cake», «egg» og «law» er blant orda som det engelske språket har lånt frå vikingane og Skandinavia. Meir interessant er det at ei lang rekkje negative ladde ord har blitt lånt etter at vikingane drog på plyndringstokt.

Les mer

Hvilket språk snakket vikingene i Norge?

Norrønt var tale- og skriftspråket i Norge og på Island i middelalderen. På det norrøne språket (som på islandsk) betegner imidlertid norrǿnt mál sammen med dǫnsk tunga (dansk tunge) det felles nordiske språket, altså også gammelsvensk og gammeldansk. Så, når begynte man å lære engelsk på skolen i norge? Engelsk som obligatorisk fag i folkeskolen startet som en britisk engelsk variant av språket i 1939. Først i 1987, etter nærmere 50 år, blir en normalisert variant av britisk engelsk og amerikansk engelsk likestilt.

Angående dette, når startet engelskundervisning i norge?

I Norge har engelsk vært et fag for alle elever siden 1969 (Simensen, 2010) og har vært obligatorisk for alle førsteklassinger siden 1997. Hva er nytt i engelskfaget? Det som derimot er nytt, er hvordan Fagfornyelsen knytter språklæring og lesing til nye sider ved engelskfaget og vektlegger en elevaktiv og utforskende tilnærming til språk. Samtidig har elevenes interesser fått større oppmerksomhet og knyttes blant annet til livsmestring, mangfold og relevans.

Du kan også spørre hvor mange snakker engelsk i hele verden?

Engelsk er verdens mest utbredte språk. Det er hele 1348 millioner mennesker som kan språket. Antallet mennesker som har engelsk som morsmål, er derimot bare 379 millioner. De største landene som har engelsk som morsmål, inkluderer: USA, Canada, Australia og Storbritannia. Og et annet spørsmål, er irland under storbritannia? I 1801 ble Irland en del av unionen Storbritannia.

Og et annet spørsmål, hvorfor er irland delt opp i to?

Øya Irland er delt i to mellom republikken Irland og Nord-Irland, som er i union med Storbritannia. Delingen skjedde i 1921. Siden dette har forholdet mellom nord og sør vært spent mellom de som ønsker et forent Irland og de som ønsker at Nord-Irland fortsatt skal være en del av Storbritannia. Angående dette, hva het irland før? I sør opprettet britene Sør-Irland, mens irene opprettet Den irske republikk. Med den anglo-irske traktat ble den sørirske staten så til Den irske fristat, som deretter ble dagens Irland.

Og et annet spørsmål, hvorfor er 1885 et viktig år i norsk språkhistorie?

I 1885 kom jamstillingsvedtaket, som likestilte landsmålet med riksmålet som offisielt norsk skriftspråk. Aasens landsmål var egentlig ikke mye i bruk fram til det.

By Ozmo Belko

Hvorfor skal bedrifter ta samfunnsansvar? :: Hvorfor snakker de engelsk i Irland?
Nyttige lenker