Hjem > H > Hvor Stor Er En Tøddel?

Hvor stor er en tøddel?

minste del, grann (særlig av noe skrevet, noe skriftlig fastsatt, rett, myndighet e.l.)

Les mer

Tilsvarende, hva heter strek over e?

På norsk brukes flere diakritiske tegn, blant andre to aksenttegn: Akutt aksent er blant annet tegnet over bokstaven E i ordet «idé» og grav aksent er tegnet over bl. a. bokstaven O i ordet «òg» (nynorsk for «også»). I forhold til dette, hva er y på engelsk? Uttale. Y er i norsk en trang, fremre, rundet vokal. På engelsk er y dels tegn for i (system), dels for ai (spy), dels for j (year). På fransk uttales y i, på tysk dels for y, dels for i.

Hvordan få dobbel s på Mac?

Tast samtidig ctrl + shift + 6, og deretter s. Hvordan bestemme kjønn på tyske substantiv? Tyske substantiv skrives alltid med stor forbokstav. De har tre kjønn: hankjønn, hunkjønn, intetkjønn. Det grammatiske kjønn - genus - stemmer ikke alltid overens med det naturlige kjønn - sexus. Det heter for eksempel der Vater, die Mutter og das Kind, mens en pike heter das Mädchen.

Hvordan skrive ä på PC?

De «svenske» tegnene ö og ä skriver man ved først å trykke på tasten med tødler (på norske tastatur til høyre for å-tasten) og dernest på a eller o. Hvordan sette inn apostrof? ALT+0146 ' Dette tegnet skal du bruke til apostrof.

Du kan også spørre kva for bokstaver fanst i det norrøne alfabetet som ikke er i vårt?

I det norrøne skriftspråket finnes det noen bokstaver vi ikke har i vårt alfabet. De er þ, œ, ð og en motsatt q slik som du ser på bildet ved siden av. De uttales på en spessiel måte. Tilsvarende, hvordan endre taster på tastaturet? Du går til systemvalgene, velger tastatur og modisfiserer det derfra. Vil du har mer omfattende muligheter til å endre på alle tastene på tastaturet, kan du prøve programmet Karabiner. Dette lar deg endre tasteoppsett, lage makroer og slikt.

Hvordan skrive tødler på Ipad?

Det er da enda enklere enn å skifte tastatur. Det er bare å trykke og holde den respektive bokstavtasten litt, så kommer det opp alle mulige varianter av både a, o og u med tødler. du kan få accent grave og égu, og det franske "hustaket", og selvfølgelig de vanlige svenske og tyske tødlene.

By Munniks Khoun

Hvordan konfigurere Google Wifi? :: Hvordan uttales ü?
Nyttige lenker