Hjem > H > Hvordan Uttales Ü?

Hvordan uttales ü?

I internasjonal lydskrift gjengis fransk u og tysk ü med y. Det er en norsk uvane / feil å erstatte fransk u med y i ord som vue/vy, revue/revy, menu/meny. La en nordmann uttale München som Mynchen (høres ganske feil ut) og som Munchen (høres ganske riktig ut).

Les mer

Hvordan få to prikker over en bokstav?

trema, også kalt tødler, to prikker ved siden av hverandre over bokstaven, lages med TREMA eller ALT+0168. cirkumfleks, også kalt tak, møne eller hatt, en vinkel med spissen opp, en slags "v på hodet" over bokstaven, lages med SKIFT+TREMA eller ALT+0094. Folk spør også hvordan uttaler man o på tysk? Hvordan uttaler man O på tysk? Når den etterfølges av en dobbel konsonant (to av den samme), kortes den ned: Sonne, Ross (sol, hest). I kombinasjonen av konsonant og vokal etterfulgt av h, ligner den en fransk o.

Dessuten, hva betyr en tøddel?

Innen språkvitenskap viser en tøddel at en vokal blir gjort helt eller delvis lik en annen vokal. Hva betyr ü? Ü eller ü er en bokstav som finnes i en rekke utvidede latinske alfabeter. Den består av en u med en germansk e over. Bokstaven kan transkriberes som ue.

Du kan også spørre hva heter dobbel s på tysk?

ß, dobbel-s eller tysk s (på tysk kalt Eszett, uttales «ess-tsett», eller sjeldnere scharfes s, «skarp s» ) er et skrifttegn for bokstavkombinasjonen ss som brukes i skrevet tysk etter lang vokal og etter diftongene au, äu, eu och ei. Bokstaven blir sortert i alfabetet som ss. Hvordan får jeg tødler over a? Mener du "Å Ä Ö" og "å ä ö"? på tastaturet ditt så er det en knapp med " ^ ~ " og ".."(under oppover piler = ^) nærme enter knappen. trykk på denne så trykker du "o" eller "a" da får du tødler/prikker over bokstaven .

Hvordan få tysk ø på tastaturet?

tastatur

Når du vil sette innTrykk
œ, ŒCTRL+SKIFT+&, o or O
ç, ÇCTRL+, (KOMMA), c eller C
ð, ÐCTRL+' (APOSTROF), d eller D
ø, ØCTRL+/, o eller O
Hvordan få o med to prikker over Mac? Angi tegn med aksenter på Macen
  1. Trykk og hold nede en tast på tastaturet i en app på Macen – for eksempel a – for å vise aksentmenyen. Menyen vises ikke hvis tasten ikke har alternativer for aksenttegn.
  2. Velg et tegn i menyen – for eksempel á.

Hva betyr ikke en tøddel?

Ingenting, tilsvarende uttrykkene ikke det spor, ikke det grann, ikke det minste m. fl.

By Rodrick

Hvor stor er en tøddel? :: Hvordan komme seg fra Oslo til Skien?
Nyttige lenker