Hjem > H > Hvor Mye Kan En 13 Åring Tjene I Året?

Hvor mye kan en 13 åring tjene i året?

Barn under 13 år kan tjene inntil 10 000 kroner skattefritt i løpet av et inntektsår. Frikortgrensen på 10 000 kroner i løpet av et år gjelder uavhengig av om inntektene er tjent hos forskjellige arbeidsgivere.

Les mer

Hvor mye kan man tjene på en sommerjobb?

Er du under 16 år bør du i 2021 ha en timelønn på minst kr. 128,37. Er du mellom 16 og 18 år bør timelønnen i 2021 være minst kr. 144,42. Ta dette i betraktning, kan 15 åringer stå i kassa? Normalt må man være 15 år for å stå i en kasse og betjene kunder. Hvis du har fylt 13 år kan du utføre "lett" arbeid. Forutsatt at arbeidet er lett, kan du for eksempel ta jobb som avisbud eller utføre kontor- og butikkarbeid.

Hva kan man jobbe som når man er 15 år?

Ungdom over 15 år kan ha arbeid som ikke er til skade for deres sikkerhet, helse, utvikling eller skolegang. Det betyr at du eksempelvis kan ha butikkarbeid og rydde- og vedlikeholdsarbeid i parker. Hvor mye kan man tjene som 15 åring? Det er ikke ulovlig for en 15 åring å tjene mer enn 100 kr i timen. Lønn er imidlertid i utgangspunktet ikke lovregulert, men basert på avtale mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. Hvor mye du får i lønn vil derfor i all hovedsak være avhengig av hva du selv klarer å forhandle deg frem til med arbeidsgiver på egenhånd.

Hvordan lage din første CV?

Først og fremst må du ha med personopplysninger (navn, fødselsdato, adresse) og kontaktinformasjon (telefonnummer og mailadresse), slik at arbeidsgiver vet hvordan han/hun kan få tak i deg. Det er også viktig at du skriver hvilken utdanning du har og hvilken skole du går på. Hva er en CV? Hva skriver man på CV uten erfaring? Hvis du ikke har arbeidserfaring, bør du i stedet fremheve hva du har av andre erfaringer som kan være relevante. Foruten dine interesser, kompetanse og kvaliteter har du sikkert gjort andre ting du har lært av.

Og et annet spørsmål, hvordan skrive en god søknad uten erfaring?

hvordan søke jobb uten relevant erfaring

  1. nettverk i bransjen. Du bør begynne med å knytte kontakter i den bransjen du søker jobb.
  2. finn ut hva personer som har lyktes i bransjen foretar seg.
  3. fremhev din relevante erfaring.
  4. fokuser på dine myke ferdigheter.
  5. vis at du kan lære.
Du kan også spørre hvordan skrive en fengende jobbsøknad? Hvilke elementer må være med i en søknad?
  1. Overskrift.
  2. Hvem du er (begynn gjerne med utdanningen din, dersom den er mest relevant), og kort hvorfor du søker på stillingen (motivasjon).
  3. Din kompetanse, arbeidserfaring og annen relevant erfaring.
  4. Dine egenskaper og hvorfor du er personlig egnet for den konkrete stillingen.

Hvordan få jobb når man er under 18?

Hva er beste måten å få jobb som ung?

  1. Oppsøke butikker og andre arbeidsplasser selv, og spørre om de har ledig jobb (selv om de ikke har publisert jobb på nettet).
  2. Si fra til de du kjenner at du er ute etter jobb - gjerne til voksne venner av familien, treneren din, læreren din eller andre du kjenner.

By Myrtle Hice

Hvordan bruke Google Image Search? :: Hvordan skrive jobbsøknad som 14 åring?
Nyttige lenker