Hjem > H > Hvordan Skrive Jobbsøknad Som 14 Åring?

Hvordan skrive jobbsøknad som 14 åring?

Tips til oppbygging av søknad

  1. Hvor fikk du vite om stillingen? Skriv hvor du fant stillingsutlysningen eller hvordan du fikk vite om den ledige jobben.
  2. Hva er din motivasjon for å søke? Hvorfor vil du ha akkurat denne jobben?
  3. Hvilke relevante erfaringer har du?
  4. Vær motivert og tilgjengelig!

Les mer

Deretter, kan jeg jobbe når jeg er 14 år?

Dersom du er under 15 år, eller er skolepliktig, er det krav om skriftleg samtykke frå foreldre eller andre føresette før du kan begynne i arbeid. Det er arbeidsgivaren din som skal ha samtykket. Ungdom over 15 år kan ha arbeid som ikkje er til skade for sikkerheita, helsa, utviklinga eller skolegangen deira. Og et annet spørsmål, hvor mye tjener en 14 åring?

AlderTimesats 01.01. - Alder
17 år127 kroner17 år
16 år123 kroner16 år
15 år107 kroner15 år
14 år94 kroner14 år

Ta dette i betraktning, hvordan få sommerjobb 15 år?

Det kreves skriftlig samtykke fra foreldre/foresatte før du kan begynne å jobbe. Har du fylt 15 år kan du jobbe, så lenge det ikke er til skade for din sikkerhet, helse eller utvikling. Det er arbeidsgiveren din som skal ta den vurderingen. Du kan ikke ta en jobb som går utover skolegangen din. Du kan også spørre hvordan skrive cv som 15 åring? Hvordan sette opp CV-en?

  1. Personlige data - navn, adresse, telefonnummer, mobil, e-post, fødselsdato.
  2. Utdanning.
  3. Erfaring – Husk at erfaring ikke bare er lønnet arbeid, men du kan også inkludere frivillig arbeid, barnepass, OD-dag eller praksis gjennom skolen.
  4. Annet - Kurs, språkkunnskaper, datakunnskaper.

Hvordan begynne jobbsøknad?

Målet for en søknad er å få deg på intervju, og for å klare det må du overbevise fra start. Innledningen skal gi et raskt og tydelig bilde av hvorfor du søker jobben. Skriv hva det er som motiverer deg til å søke stillingen. Det viktigste er å få frem hvorfor bedriften skal velge akkurat deg. Hva er minstelønn for 15 åringer? Det er ikke lovbestemt minstelønn for dem under 16 år i serveringsbransjen. Men så snart du fyller 16 år har du etter loven rett på 110,33 kroner per time.

Og et annet spørsmål, hva kan jeg jobbe med som 13 åring?

Når man er mellom 13 og 15 år så kan man ta lettere arbeid, som lagerarbeid, rydde- og pakkearbeid eller vareopptelling i butikk. Så lenge jobben ikke går utover når du skal være på skolen, eller er farlig for deg, så kan du i prinsippet søke jobber hvor som helst. Hvor gammel må man være for å jobbe på Coop? Du har lov til å begynne å jobbe etter at du har fylt 15 år. Når du er 13-15 år, kan du ha lette småjobber. Dette kan for eksempel være jobber som avisbud eller kontor- og butikkarbeid.

Hva er vanlig lønn for sommerjobb?

Er du over 18 år bør du ha en lønn på minst 134 kroner i timen i de fleste stillingene, men det er store forskjeller i hvilke satser som gjelder. Hvis du er under 18 år får du ofte mellom ti og tretti prosent lavere lønn.

By Cannell

Hvor mye kan en 13 åring tjene i året? :: Hvordan finne en slettet mappe?
Nyttige lenker