Hjem > H > Hva Er Et Sitat?

Hva er et sitat?

Et sitat er en mindre del av en tekst som gjengis ordrett. For eksempel er «Peer, du lyver!» et sitat fra Peer Gynt.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvordan korte ned sitat?

Kort sitat (mindre enn 40 ord):

Eit kort sitat på mindre enn 40 ord skal skrivast i løpande tekst med sitatteikn (hermeteikn). Døme: «Jevnaldrendes innflytelse og jevnaldergruppenes form varierer med sosial klasse, lokalkultur og generelle nasjonale og kulturelle rammer» (Frønes, 2006, s. 167).
Hvordan quote? Norsk. Anførselstegn brukes for å markere og sitere utdrag fra andre tekster og utenlandske ord i norsk tekst, samt ved uttrykk som ikke følger normen, bryter med skrivestilen eller som brukes på en uvanlig måte (alternativt til kursiv). Ved sitat kan også anførselstegn brukes alternativt til tankestrek.

Hvordan sitere fra en novelle?

Viser du til ei novelle i ei novellesamling, skal tittelen på novella stå mellom sitattegn. Det samme gjelder en artikkel i en artikkelsamling osv). Eks: Novella «Stockholm» av Bjarte Breiteig (Breiteig, 2000) begynner med en skildring av ei leilighet. Derav, hvordan referere til egen tekst? Referere til tekst

Bruker du andres arbeid i din tekst, skal du henvise til kilden, både for å kreditere opphavsperson og for å gi leseren mulighet til selv å oppsøke kildene. Ved å unnlate å henvise til andres arbeid, risikerer du at din tekst blir oppfattet som plagiat.

Derav, hva er gåsetegn?

Anførselstegn er skrifttegn som brukes for å angi direkte tale, sitater, boktitler eller for å vise noe som blir omtalt på en spesiell måte. Hvordan skrive direkte sitat? Ved direkte sitat skal du alltid oppgi forfatter, år og sidetall i teksten. I tillegg skal dette oppgis i en referanseliste. Ved parafering skal du også oppgi forfatter og år for publiseringen, sidetallet skal oppgis hvis det er mulig.

Hva er direkte og indirekte sitat?

Parafrasere eller indirekte sitat: Gjengi et poeng eller et sentralt avsnitt med egne ord. Parafrasen skal være tro mot innholdet i originalteksten. Direkte sitat: Gjengi ordrett. Referanse eller kildehenvisning: Settes opp etter en gitt standard i en løpende fagtekst og oppsummert i en litteraturliste på slutten. Tilsvarende, skal direkte sitat være i kursiv? Sitater skal ikke stå i kursiv. Ikke oversett sitater. Var svært nøye når dere skriver av sitatene. Eventuelle skrivefeil skal markeres med [sic].

Også, hvordan fører du et direkte sitat på mer enn 40 ord i oppgaven din når du bruker apa stil?

Sitater. Direkte sitater på mindre enn 40 ord integreres i teksten og markeres med anførselstegn. Sitater på 40 ord eller mer skrives som et eget avsnitt med innrykk, uten anførselstegn.

By Treva

Hvordan skrive indirekte sitat? :: Hvordan bruke tegn på tastaturet?
Nyttige lenker