Hjem > H > Hvordan Skriver Markerer Man Direkte Sitat I En Tekst?

Hvordan skriver markerer man direkte sitat i en tekst?

Direkte sitat

Den første er når du siterer tekst som er på mindre enn ca 40 ord. Da skal du markere teksten som er direkte sitat med doble anførselstegn. Brukes det doble anførselstegn i teksten du siterer fra, skal du gjøre dette om til enkle anførselstegn.

Les mer

Folk spør også hvordan sitere i akademisk tekst?

Det er to måter å sitere en kilde på, alt etter hvor langt sitatet er. Sitater på mindre enn tre linjer plasseres i «hermetegn» i den løpende teksten, mens de på tre linjer eller mer har linjeskift før og etter sitatet, og et innrykk slik at venstremargen er bredere på sitatet. Hvordan referere til sitat Apa? Sitatet settes i anførselstegn og etterfølges av parentes. I parentesen oppgir du opplysninger om forfatter og årstall og sidetall. Dersom du siterer en nettside eller annet materiale som ikke har sidetall, oppgir du avsnittsnummer, tidsanmerkning eller lignende som gjør det lettere for leseren å finne igjen sitatet.

Man kan også spørre hvordan henvise til sekundærkilder?

Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden. Tilsvarende, skal direkte sitat være i kursiv? Sitater skal ikke stå i kursiv. Ikke oversett sitater. Var svært nøye når dere skriver av sitatene. Eventuelle skrivefeil skal markeres med [sic].

Hvordan referere til egen tekst?

Referere til tekst

Bruker du andres arbeid i din tekst, skal du henvise til kilden, både for å kreditere opphavsperson og for å gi leseren mulighet til selv å oppsøke kildene. Ved å unnlate å henvise til andres arbeid, risikerer du at din tekst blir oppfattet som plagiat.
Man kan også spørre hvordan korte ned sitat? Kort sitat (mindre enn 40 ord):

Eit kort sitat på mindre enn 40 ord skal skrivast i løpande tekst med sitatteikn (hermeteikn). Døme: «Jevnaldrendes innflytelse og jevnaldergruppenes form varierer med sosial klasse, lokalkultur og generelle nasjonale og kulturelle rammer» (Frønes, 2006, s. 167).

Hvordan fører du et direkte sitat på mer enn 40 ord i oppgaven din når du bruker APA stil?

Sitater. Direkte sitater på mindre enn 40 ord integreres i teksten og markeres med anførselstegn. Sitater på 40 ord eller mer skrives som et eget avsnitt med innrykk, uten anførselstegn. Hvordan referere i løpende tekst? Referanse i løpende tekst får følgende form:

  1. Én forfatter: (Forfatter, år, sidetall)
  2. To forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  3. Tre forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  4. Fire eller flere forfattere: (Første forfatter et al., år, sidetall)

Hvordan referere til bacheloroppgave?

Format: Forfatters etternavn, A. A. (publiseringstidspunkt). Tittel: Undertittel [Doktorgradsavhandling/Masteroppgave/Bacheloroppgave]. Institusjon.

By Armillia

Hvordan skriver man vær så god? :: Hvordan skriver Mvh i mail?
Nyttige lenker