Hjem > H > Hvordan Skrive Indirekte Sitat?

Hvordan skrive indirekte sitat?

Dersom du bruker indirekte sitat, bør du alltid føre opp sidetal slik at lesaren raskt kan finne fram i kjelda og kontrollere fakta. Du viser til kjelda ved å skrive etternamnet til forfattaren og utgivingsåret med sidetal i parentes.

Les mer

Hvordan lage gåsetegn?

Anførselstegn kalles også sitattegn, gåseøyne eller hermetegn. Det anbefales at man bruker anførselstegnene « og ». Disse tegnene er så å si enerådende i tradisjonell norsk typografi. Hvordan bruke tegnsetting? Tegnsetting

  1. Apostrofen står mellom eller etter bokstaver og kan se slik ut: ' Tegnet blir brukt til å markere at bokstaver er sløyfet, eller til å lage genitiv i ord som slutter på s, x og z.
  2. Kolon bruker vi blant annet ved direkte tale og oppregning.
  3. Komma er et skilletegn som vi bruker inne i ytringer.

Man kan også spørre hvordan skrive boktittel i tekst?

Boktitlar set ein vanlegvis anten i hermeteikn («Halvbroren») eller i kursiv (Halvbroren). Kursiv er vanlegast i meir akademisk tekst. Kortare tekstar og delar av større verk (noveller, songar, dikt, kapittel) står gjerne i hermeteikn (t.d. «Til min Gyldenlak» av Wergeland). Også, hvordan sitere noen? Det er to måter å sitere en kilde på, alt etter hvor langt sitatet er. Sitater på mindre enn tre linjer plasseres i «hermetegn» i den løpende teksten, mens de på tre linjer eller mer har linjeskift før og etter sitatet, og et innrykk slik at venstremargen er bredere på sitatet.

Hvordan sitere deler av en setning?

Bruk sitattegn for å markere det du refererer til. Slik skaper du et tydelig skille mellom dine og forfatterens ord, og du unngår å bli beskyldt for plagiat. Om du bare skal sitere deler av en setning, bruk firkanta klammer med tre punktum for å markere hvor du har utelatt ord. Du skal ikke oversette sitat. Hvordan henvise til flere redaktører? Bok med redaktør(er):

Har boka tre eller flere redaktører, fører du opp den første som nevnes: Haugen, Torgeir (red.)

Tilsvarende, hva regnes som allmennkunnskap?

Allmenn kunnskap er kunnskap som er allment kjent, for eksempel at jorden er rund, eller at Oslo er hovedstad i Norge. Hva som ansees for å være allmenn kunnskap vil variere med fagområde og faglig nivå. Hvor er hermetegn på Mac? Hvordan skrive anførselstegn (sitattegn) på Mac

  1. Venstre anførselstegn: alt+shift+v.
  2. Høyre anførselstegn: alt+shift+b.

Man kan også spørre hva er anførselstegn på nynorsk?

Her bruker ein hermeteikn særleg for å gjere meininga tydelegare, t.d. ved lange titlar eller ved sekundær bruk av namn for å unngå forveksling. Boktitlar markerer ein vanlegvis anten med hermeteikn rundt («Halvbroren») eller med kursiv (Halvbroren).

By Herman

Hvordan slette flere mail samtidig på Mac? :: Hva er et sitat?
Nyttige lenker