Hjem > H > Hvordan Korte Ned Sitat?

Hvordan korte ned sitat?

Kort sitat (mindre enn 40 ord):

Eit kort sitat på mindre enn 40 ord skal skrivast i løpande tekst med sitatteikn (hermeteikn). Døme: «Jevnaldrendes innflytelse og jevnaldergruppenes form varierer med sosial klasse, lokalkultur og generelle nasjonale og kulturelle rammer» (Frønes, 2006, s. 167).

Les mer

Man kan også spørre hvordan kilde et sitat?

Det er to måter å sitere en kilde på, alt etter hvor langt sitatet er. Sitater på mindre enn tre linjer plasseres i «hermetegn» i den løpende teksten, mens de på tre linjer eller mer har linjeskift før og etter sitatet, og et innrykk slik at venstremargen er bredere på sitatet. Hvordan henvise til sekundærkilder? Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Også, hvordan skrive direkte sitat i tekst?

Direkte sitat (inntil 40 ord):

Sitatet settes i anførselstegn og etterfølges av parentes. I parentesen oppgir du opplysninger om forfatter og årstall og sidetall.
Derav, skal sitat stå i kursiv? Sitater skal ikke stå i kursiv. Ikke oversett sitater. Var svært nøye når dere skriver av sitatene. Eventuelle skrivefeil skal markeres med [sic].

Man kan også spørre hvordan fører du et direkte sitat på mer enn 40 ord i oppgaven din når du bruker apa stil?

Sitater. Direkte sitater på mindre enn 40 ord integreres i teksten og markeres med anførselstegn. Sitater på 40 ord eller mer skrives som et eget avsnitt med innrykk, uten anførselstegn. Hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder? Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

Derav, hvordan skal referanselisten se ut?

Listen ordnes alfabetisk på første forfatters etternavn. Bruk fullt forfatternavn, men bruk initialer for fornavn når det er ukjent. Opp til ti forfattere: alle navn tas med i listen. Bruk kursiv på boktittel, navn på tidsskrift, navn på konferanse. Hva er forskjellen på sitat og parafrase? Parafrasere eller indirekte sitat: Gjengi et poeng eller et sentralt avsnitt med egne ord. Parafrasen skal være tro mot innholdet i originalteksten. Direkte sitat: Gjengi ordrett. Referanse eller kildehenvisning: Settes opp etter en gitt standard i en løpende fagtekst og oppsummert i en litteraturliste på slutten.

Så, hvordan referere til en referanse i en bok?

Referanse i løpende tekst får følgende form:

  1. Én forfatter: (Forfatter, år, sidetall)
  2. To forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  3. Tre forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  4. Fire eller flere forfattere: (Første forfatter et al., år, sidetall)

By Kristof

Hvordan skrive inn en bok som kilde? :: Hvordan komprimere bilder i Power Point?
Nyttige lenker