Hjem > H > Hvordan Referere Til Deler Av Et Sitat?

Hvordan referere til deler av et sitat?

Du klipper og limer deler av et avsnitt, legger det inn i hermetegn og skriver hvor sitatet er hentet fra i parentes bak eller i en fotnote.

Les mer

Hvordan referere til indirekte sitat?

Dersom du bruker indirekte sitat, bør du alltid føre opp sidetal slik at lesaren raskt kan finne fram i kjelda og kontrollere fakta. Du viser til kjelda ved å skrive etternamnet til forfattaren og utgivingsåret med sidetal i parentes. Følgelig, hvordan fører du et direkte sitat på mer enn 40 ord i oppgaven din når du bruker apa stil? Sitater. Direkte sitater på mindre enn 40 ord integreres i teksten og markeres med anførselstegn. Sitater på 40 ord eller mer skrives som et eget avsnitt med innrykk, uten anførselstegn.

Deretter, hvordan sitere fra en novelle?

Viser du til ei novelle i ei novellesamling, skal tittelen på novella stå mellom sitattegn. Det samme gjelder en artikkel i en artikkelsamling osv). Eks: Novella «Stockholm» av Bjarte Breiteig (Breiteig, 2000) begynner med en skildring av ei leilighet. Ta dette i betraktning, hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder? Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

Hvordan skrive kilder uten forfatter?

Format: [referansenr] Institusjon. «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Eks. Og et annet spørsmål, hvordan referere til lovdata? I TEKSTEN:

(Arbeidsmiljøloven, 2005, § 2-2). Eg viser her til arbeidsmiljøloven (2005, § 2-2). Oppgi korttittel og årstal til den opprinnelege lova. Opplysningar om korttittel finst under kvar lov i Lovdata.

Også, hvordan henvise til kapittelforfatter?

Format: Kapittelforfatter(e). (år). Kapitteltittel: Undertittel. I bokens redaktør(er) (Red.), Bokens tittel: Undertittel (utgave, bind, kapittelets sidespenn). Hvordan referere til figurer? ► Tabeller og figurer skal alltid henvises til i oppgavens hovedtekst ► Figur og figurtekst skal sammen kunne stå godt for seg selv ► Likevel: Forklar figuren, hva den viser eller hva du trekker ut av den, i hovedteksten. Det er ofte nyttig å inkludere en seksjon med begrepsavklaring tidlig i oppgaven.

Dessuten, hvordan referere til kilde uten årstall?

Hva gjør jeg når årstall mangler?

  1. skrive u.å. ( uten år) i stedet for årstallet. Skriver du på engelsk bruker du forkortelsen n.d. (no date)
  2. sette skarpe klammer rundt årstallet dersom du vet helt sikkert når kilden er utgitt/publisert.
  3. bruke skarpe klammer og spørsmålstegn for å vise at året som er oppgitt er usikkert.

By Efron Ruggerio

Hvordan få tilbake momsen? :: Hva er regelen for avrunding til nærmeste hundrer?
Nyttige lenker