Hjem > H > Hvordan Skrive Sitat Apa?

Hvordan skrive sitat Apa?

Sitatet settes i anførselstegn og etterfølges av parentes. I parentesen oppgir du opplysninger om forfatter og årstall og sidetall. Dersom du siterer en nettside eller annet materiale som ikke har sidetall, oppgir du avsnittsnummer, tidsanmerkning eller lignende som gjør det lettere for leseren å finne igjen sitatet.

Les mer

Hvordan referere til sangtekst?

Du må innhente skriftlig tillatelse fra opphavsmannen hvis du vil bruke hele tekster, som for eksempel dikt og sangtekster i oppgaven din. Unntaket er hvis det er gått mer enn 70 år siden opphavsmannens død. Kildekritikk kan, i følge Store Norske Leksikon, defineres som "kritisk behandling av kilder". Hvordan vise til direkte sitat? Direkte sitat (inntil 40 ord)

Sitatet settes i anførselstegn og etterfølges av parentes eller fotnote. I fotnoten eller parentesen oppgir du opplysninger om forfatter og årstall og sidetall.

Og et annet spørsmål, skal sitat stå i kursiv?

Sitater skal ikke stå i kursiv. Ikke oversett sitater. Var svært nøye når dere skriver av sitatene. Eventuelle skrivefeil skal markeres med [sic]. Deretter, hva er tone? Forkortelsen TONE er en god huskeregel for krav til kilder: T står for troverdighet: «Kan jeg stole på informasjonen?» O står for objektivitet: «Er det nøytralt?» N står for nøyaktighet: «Er det presist nok?»

Også, hva er en skriftlig kilde?

De skriftlige kildene er som navnet tilsier nedskrevne dokumenter som kan fortelle oss noe om et tema. Om vi er på jakt etter informasjon om for eksempel en konfirmasjon, kan kirkebøkene være en skriftlig kilde til dette. De muntlige kildene er de kildene du kan snakke med. Hva er en trykt kilde? Trykt litteratur som kilde. Seksjonen som gjerne omtales som litteratur inneholder en litteraturliste for hele artikkelen. Som oftest brukes det i artikler på Wikipedia en samlet liste og så henvises det til spesielle verk ved behov. Slike henvisninger kan skje i den løpende teksten eller via fotnoter.

Derav, når skal man bruke innrykk?

Innrykk brukes altså bare som avsnittsmarkør, og bare når det er tekst på linja over. Bruk minst fire mellomrom når du markerer innrykk, og gjerne så mye som tolv, slik vi har gjort det i denne teksten. Alle oppgaver skal ha en overskrift. Overskriften sier noe om hva du skal gjøre. Så, hvordan sortere referanseliste? Sortere en liste alfabetisk i Word

  1. Merk listen du vil sortere.
  2. Gå til Hjem->Sorter.
  3. Angi Sorter ettertil Avsnitt og Tekst.
  4. Velg Stigende (A til Å) eller Synkende (Å til A).
  5. Velg OK.

Hva er et innrykk?

Innrykk er innen typografi at deler av en tekst er rykket inn i forhold til teksten over og under. Innrykket kan gjelde et ord, én eller flere linjer, en tekstgruppe, et avsnitt eller liknende. Innrykk kan gjøres enten fra venstre eller fra høyre marg, eller fra begge samtidig.

By Sitnik

Hvordan henvise til lovtekst? :: Hvordan føre sekundærkilder?
Nyttige lenker