Hjem > H > Hvordan Angi Sitat?

Hvordan angi sitat?

Et sitat er en ordrett gjengivelse av noe en annen har skrevet eller sagt. Er sitatet på opp til tre linjer, skal det stå i anførselstegn. Er det lengre, skal det stå som eget avsnitt og med innrykk.

Les mer

Hvordan sitere i akademisk tekst?

Det er to måter å sitere en kilde på, alt etter hvor langt sitatet er. Sitater på mindre enn tre linjer plasseres i «hermetegn» i den løpende teksten, mens de på tre linjer eller mer har linjeskift før og etter sitatet, og et innrykk slik at venstremargen er bredere på sitatet. Hvordan skrive kilde til direkte sitat? Når du brukar direkte sitat, skal tilvisinga i teksten alltid innehalde etternamnet til forfattaren, utgivingsåret og sidetalet som sitatet er henta i frå. Kort sitat (mindre enn 40 ord): Eit kort sitat på mindre enn 40 ord skal skrivast i løpande tekst med sitatteikn (hermeteikn).

Hvordan referere til deler av et sitat?

Du klipper og limer deler av et avsnitt, legger det inn i hermetegn og skriver hvor sitatet er hentet fra i parentes bak eller i en fotnote. Hvordan fører du et direkte sitat på mer enn 40 ord i oppgaven din når du bruker APA stil? Sitater. Direkte sitater på mindre enn 40 ord integreres i teksten og markeres med anførselstegn. Sitater på 40 ord eller mer skrives som et eget avsnitt med innrykk, uten anførselstegn.

Deretter, hvordan sitere kongen?

Tiltale tilBokmålNynorsk
kongen og dronningaDeres Majesteter (DD.MM.) Deres Majestet (D.M.) Herre KongeDykkar/Dokkar Majestetar (DD.MM.) Dykkar/Dokkar Majestet (D.M.) Herre Konge
I forhold til dette, hvordan bruke apa7? APA 7th FAQ
  1. Hvem: Forfatter, Institusjon, Forening, Departement osv.
  2. Når: Utgivelsestidspunkt. Vanligvis årstall, men for internettkilder må du ha sist oppdatert dato.
  3. Hva: Tittel. Finnes det ikke noe som er en tittel kan du lage en beskrivelse i skarpe klammer.
  4. Hvor: Forlag, navn på nettsted, departement.

Skal sitater være i kursiv?

Sitater skal ikke stå i kursiv. Ikke oversett sitater. Var svært nøye når dere skriver av sitatene. Eventuelle skrivefeil skal markeres med [sic]. Du kan også spørre hvordan referere til bacheloroppgave? Format: Forfatters etternavn, A. A. (publiseringstidspunkt). Tittel: Undertittel [Doktorgradsavhandling/Masteroppgave/Bacheloroppgave]. Institusjon.

Så, hvordan sette opp kilder?

Slik oppgir du kilder i selve teksten

  1. Forfatterens navn (etternavn er nok)
  2. Året teksten ble gitt ut.
  3. Sidetall (I tekster hentet fra nettet skal du bare oppgi forfatterens etternavn og årstallet i selve teksten.)

By Nita Randt

Hvordan sitere deler av en setning? :: Skal sitater være i kursiv?
Nyttige lenker