Hjem > H > Hvor Mange År Må Man Ha Språk På Videregående?

Hvor mange år må man ha språk på videregående?

Da vil du få undervisning på nivå I. Elever som IKKE har fullført fremmedspråk på ungdomsskolen har fremmedspråk i tre år på videregående skole. Du begynner på nivå I på Vg1 og Vg2 og avslutter på nivå II på Vg3. Viktig: Fordi du må ha faget i tre år, kan du bare velge to programfag i stedet for tre på Vg3.

Les mer

Er språk et programfag?

Fellesfaget fremmedspråk «tar plassen» til ett av programfagene i Vg3. Dersom du har fullført fremmedspråk på ungdomsskolen, får du altså større valgmuligheter for hvor lenge du må ha språkfag på videregående. Og du får flere muligheter til valg av andre fag. Er fremmedspråk nødvendig? Fremmedspråk er ikke obligatorisk i ungdomsskolen. Skolene må tilby fordypning i engelsk, norsk eller samisk, og kan velge å tilby andre valgfag.

Hva er fremmedspråk nivå 3?

Fremmedspråk nivå 3 bygger på fremmedspråk 2. Fremmedspråk 3 kan telle som ett av de to programfagene som du må ha til fordypning innenfor programområdet ”Språk, samfunnsfag og økonomi”. Det kan derfor velges som et av dine gjennomgående fag. Kan man bytte språk på ungdomsskolen? Når du har valgt et språkfag i 8. klasse, skal du vanligvis fortsette med det samme faget gjennom hele ungdomsskolen. Men – hvis du føler at du har valgt feil, er det likevel mulig å bytte i løpet av det første semesteret. I noen få tilfeller er det også mulig å bytte språkfag senere.

Deretter, hva er en etnolekt?

En etnolekt er et talespråk som er knyttet til en etnisk gruppe (en gruppe mennesker fra et bestemt folkeslag). Etnolekter utvikler seg når en etnisk gruppe bor på et sted der de må lære seg andrespråk, for eksempel norsk. En etnolekt oppstår når språkbrukerne blander ord fra morsmålet sitt inn i andrespråket. Hvorfor oppstår Multietnolekt? Multietnolekt er den språkvarianten som oppstår når talere med flere ulike språk- og kulturbakgrunner tilegner seg et nytt språk, i motsetning til etnolekt, som betegner den varianten av et språk som oppstår når én bestemt etnisk gruppe tilegner seg språket.

Hva er et domenetap?

Med domenetap menes at norsk språk ikke vil være i bruk på visse samfunns- eller fagområder. Også, hva er arbeidslivsfag? Arbeidslivsfag er et fag på ungdomstrinnet. Dette faget skal bidra til at elevene får kjennskap til fagopplæring og yrkesopplæring gjennom erfaring med arbeidsoppgaver hentet fra ulike yrker som produserer tjenester og produkter.

Hva gjør man i arbeidslivsfag?

Arbeidslivsfag

  1. Faget har to hovedområder, utvikling av produkter og tjenester og yrkesetikk og arbeidsmiljø.
  2. Faget skal knyttes til arbeidsoppgaver fra de ni yrkesfaglige utdanningsprogrammene i videregående opplæring, men tilpasses ungdomstrinnets nivå.

By Emmalee Remigio

Hva er en garanti? :: Hva er forskjellen på spansk 1 og 2?
Nyttige lenker