Hjem > H > Har Hinduismen Leveregler?

Har hinduismen leveregler?

Fellesetikk betyr regler som skal gjelde for alle hinduer. En slik felles dharma kalles for sadharana dharma. Dette innebærer universale regler som ikke stjele, lyve, være utro, grisk, voldelig eller sint, og fremhevelse av kvaliteter som selvkontroll og tålmodighet. De fleste av disse står beskrevet i Manus lover.

Les mer

Hva er det viktigste i hinduismen?

Mange av retningane innanfor hinduismen har enkelte grunnleggjande førestillingar til felles med resten av dei indiske religionane. Dette gjeld først og fremst førestillinga om gjenfødsel og karma, og at det endelege målet for det religiøse livet er å frigjere seg frå den evige rundgangen med å bli fødd på ny. Hvem er de viktigste gudene i hinduismen? Brahma, Vishnu og Shiva

I hinduismen finnes det mange forskjellige guder. De tre viktigste gudene er Brahma, som skapte verden, Vishnu, som opprettholder verden, og Shiva, som ødelegger den. Dette viser tre sider ved livet for en hindu. Verden skapes, opprettholdes og ødelegges, og så skapes den igjen.

Hva gjør hinduer når de gjennomfører Pudsja i hjemmet?

Puja er uttrykk for respekt og gjestfrihet og kan bestå av offergaver i form av mat og drikke; lys og røkelse; underholdning i form av sang og dans; vask, salving og dekorasjon med farget pulver av gudens statue; og avkjøling med vifter. Derav, hva er ikkevold hinduismen? Ahimsa er et religiøst konsept som forfekter ikke-vold og respekt for alt liv. Ahimsa er sanskrit og betyr unngå skade. Det er nært knyttet til vegetarianisme innen østlige religioner og til moderne bruk av ikke-vold som politisk pressmiddel.

Hva en hindu tror på?

Hinduer tror at alle vesener har en udødelig sjel og at den blir gjenfødt i en ny skikkelse når livet tar slutt. Sjelen kan bli gjenfødt på diverse måter, som en rik eller fattig person eller som et dyr eller en plante. Det er Karma-loven som bestemmer hva sjelen blir gjenfødt som. Hva er gudinnens kjennetegn? Gudinnene er gjerne landsbyens beskyttere og gir sunnhet og fruktbarhet, men er også fryktet fordi de kan sende sykdom og død. I hinduismen har de fleste større guder hustruer, som Vishnus Lakshmi og Shivas Parvati. Gudinnen kan også opptre som selvstendig, høyeste guddom, som Durga og Kali (Den mørke).

Hva er det viktigste i Shaktismen?

Den viktigste gudinneteksten er Devimahatmya, Hyllest til Gudinnen (antakelig fra rundt 600 evt.), der gudinnen Shakti identifiseres særlig med Durga og beskrives som alle gudenes samlede kraft og som den ene høyeste guddom. Alle gudinner og kvinner identifiseres med henne, men hun er også brahman, værensgrunnen. Hva er hinduenes hellige hus? Hindutempel er et åndelig hus for hinduer. Husets struktur er spesielt formgitt for religiøse og åndelige aktiviteter. I mange indiske språk er et hinduisk tempel kjent som et mandir.

Hva er det viktigste i kjærlighetens vei?

- Kjærlighetens vei gir hinduer fra lavere kaster og kvinner mulighet til å nå frelsen. På kjærlighetens vei er ikke frelsen resultatet av iherdig innsats, men en gave fra guddommen. Denne veien er særlig knyttet til tilbedelsen av Krishna.

By Hecklau

Hva er det viktigste i handlingens vei? :: Hvordan ta flere bilder på iPhone?
Nyttige lenker