Hjem > H > Hvilket Land Kommer Hinduismen Fra?

Hvilket land kommer hinduismen fra?

De eldste spor av hinduismen finner vi i veda-skriftene fra omkring 1200 f.Kr., men forskerne regner med at hinduismen har sine røtter i en urindisk landsbykultur som eksisterte flere tusen år tidligere. Omkring år 2000 f.Kr. kom arierne til Indusdalen nord i India og Pakistan, noe som påvirket religionen i området.

Les mer

Hva er en asket hinduismen?

Innan religion er ein asket ein person som lever i askese, ei livsform med bot- eller dygdsøvingar som går ut på å kue naturlege drifter for å tene viljen eller tanken. Tilsvarende, hvem skrev veda? Etter indisk oppfatning er Veda tidløs. Tekstene er derfor ikke forfattet, men «skuet» av hellige seere, rishi-er.

Hva står i Vedaskriftene?

Hinduismens hellige tekster Vedaskriftene er eldst Hinduismen har mange hellige tekster. De eldste ble skrevet ned for ca. 3000 år siden og kalles vedaskriftene. Veda kommer fra et ord som betyr «vite». Hvem er de viktigste gudene i hinduismen? Brahma, Vishnu og Shiva

I hinduismen finnes det mange forskjellige guder. De tre viktigste gudene er Brahma, som skapte verden, Vishnu, som opprettholder verden, og Shiva, som ødelegger den. Dette viser tre sider ved livet for en hindu. Verden skapes, opprettholdes og ødelegges, og så skapes den igjen.

Folk spør også hva handler hjertesutraen om?

Budskapet i hjertesutraen handler om tomhet.

Avalokiteshvara forklarer Shariputra at alle ting og fenomener er sammensatt av andre ting og fenomener. Til syvende og sist er alt tomhet. Alle våre sanseintrykk, konsepter og begreper er kun former som vi forholder oss til. I seg selv er de ikke noe annet enn tomhet.
Hva heter de helligste stedene i buddhismen? Et buddhistisk tempel er et kultsted for buddhister, personer som følger buddhismen. De omfatter strukturer kalt vihara, stupa, wat og pagode i forskjellige regioner og språk.

Man kan også spørre hva er en samsara?

Samsara er gjenfødelsens verden, den verden som vi lever i, kjennetegnet ved individets uopphørlige fødsel, død og gjenfødsel. Begrepet finnes i religioner med opphav i India. Så, hva skal alle lysene som tennes under divali symbolisere? Divali feires tre netter på rad med utallige små lys og kinaputter, for å hilse Lakshmi, lykkens og rikdommens gudinne, velkommen. Hjemmene vaskes, dørene holdes vid åpne, og lys tennes for å invitere henne inn. I nordlige deler av India feires også Krishnas beskyttelse av kyrne på festens andre dag.

Hvordan feires Shivanatten?

Den blir feiret at guden Shiva (ødeleggeren) gifter seg med Parvati. Den feires rett før månen går ned, fordi de tror at han ødelegger månen også. Shivanatten er bare en gang i året. De spiser masse god mat, og ingen lys er tent, fordi de tror at Ratri (nattens gudinne) ba stjernene om å ikke lyse den natten.

By Chrisoula Gunselman

Hvordan samarbeider Organsystemene? :: Hva er hinduenes hellige skrifter?
Nyttige lenker