Hjem > H > Hva Heter De Hellige Skriftene I Hinduismen?

Hva heter de hellige skriftene i hinduismen?

De eldste tekstene er vedaene som utgjør et felles trosgrunnlag for alle hinduer. Vedaskriftene består av fire store samlinger av hymner; Rigveda, Ajurveda, Atharvaveda og Samaveda. I de vediske hymnene skildres dyrkelsen av guder som Agni, Indra og Varuna gjennom nitide ritualer der ilden og offeret står sentralt.

Les mer

Hva er viktigst i buddhismen?

Det endelige målet for det religiøse liv er nirvana («utslukning»), en uforanderlig tilstand der alt begjær og all illusjon har opphørt. Den som har nådd nirvana, blir ikke gjenfødt på nytt. Og et annet spørsmål, hvilke høytider er det i buddhismen? Vesak er en buddhistisk feiring av Buddhas fødselsdag, oppvåkning og død. Ifølge theravadabuddhismen skal disse tre hendelsene i Buddhas liv ha skjedd på samme dato. Vesak blir av mange regnet som den mest hellige tiden i den buddhistiske kalenderen, særlig på Sri Lanka.

Hva er buddhismens viktigste høytid?

I dag feirer vi Vesak, den største buddhistiske høytiden til minne om Buddhas oppnåelse av opplysning eller nirvana, det som gjorde ham tll en Buddha en fullmånedag i april/mai, for over 2500 år siden. Under Vesak feirer man ikke kun Buddhas opplysning, men også det faktum at alle kan oppnå samme opplysning. Hvorfor tenner buddhister lykter? Buddhas fødsel, Buddhas oppvåkning og Buddhas oppnåelse av nirvana da han døde. Vesak skal være en fest for glede, og mange gir hverandre gaver, pynter med lykter og blomster, brenner røkelse og drar til tempelet.

Derav, hvilke tre holdninger er det som til sammen utgjør begjæret?

Begjæret mennesker følger og drives av på ulike måter. Summen av tre holdninger: Uvitenhet, grådighet og hat. Så, hva er en dharma? Dharma er et sentralt begrep i hinduismen og buddhismen. I buddhismen er dharma Buddhas lære. I hinduismen er begrepet mer mangfoldig. Dharma betyr her det rette, moral, lov eller verdensorden.

Og et annet spørsmål, hvor mange buddhister er det?

Buddhismen er den eneste av verdensreligionene som lærer at det ikke finnes noen allmektig skapergud. Likevel inneholder buddhismen en lære om at det finnes en virkelighet, eller en dimensjon av tilværelsen som vi ikke kan fatte i det daglige liv. Deretter, hva er en sangha? Sangha er den tredje av buddhismens «tre juveler», ved siden av Buddha og dharma. Sangha betegner vanligvis spesifikt buddhismens ordinerte munker og nonner, det vil si den monastiske ordenen, som adskilt fra legfolket.

Tilsvarende, hva er en buddha?

bˈuddha. Sanskrit, "den oppvåknede".

By Mindy Hermes

Hvorfor stoppet samnorsk? :: Hva er innholdet i de tre kurvene?
Nyttige lenker