Hjem > H > Hva Er Det Viktigste I Handlingens Vei?

Hva er det viktigste i handlingens vei?

Handlingens vei: etikk, plikter og ritualer er viktig. Man skal handle ut fra den kasten man er født inn i, og man skal ikke tjene på dette; det gjøres ikke for egen vinning. Denne veien følges oftest av menn i høyere kaster.

Les mer

Følgelig, hvor mange guder tror hinduer på?

I hinduismen er det flere millioner guder, men egentlig er alle bare uttrykk for Brahman, verdenssjelen. ​Nesten 70% av alle hinduer tilber Vishnu, og han er kjent som Guden som passer på verden. Hvor ofte gjør hinduer pudsja? Hinduer pleier også å vaske/rengjøre bildene og statuene . Som regel er det kvinner som har ansvaret for å gjennomføre pudsja hver morgen. Det tar omtrent 20 minutter og er det første som skjer om morgenen. Samsara betyr livshjulet eller å bli født på ny.

Hva gjør hinduer i dagliglivet?

Respekt for alt levende og respekt for helligdom er sentralt for hinduer. Mange er vegetarianere siden det ikke er ønskelig å drepe dyr, spesielt kua som er hellig. Ganges er hinduenes hellige elv, og mange ritualer for levende, døde og guder utføres her. Det ritualet som utføres oftest av hinduer kalles Pudsja. Hva heter de to viktigste høytidene i hinduismen?

HøytidGrunnHvor
VijayadasamiDet gode sin makt over det onde, særlig Durga sine seirer over demonerHele India
Durga podja/DurgotsavaDyrkelse av DurgaBengal
Karva ChauthGifte kvinner utfører ritualer for å verne mennene sineNord- og Vest-India
Dipavali/divaliDet gode sin makt over det ondeAlle hinduer

Hva er ikke vold?

Ikkevold, pasifisme, motstand med andre midler enn voldelige, som for eksempel demonstrasjoner, aksjoner (lenkegjenger) eller å nekte ordre. Deretter, hva er brahma kjent for? Brahma er universets skaper og visdommens gud. Han er gift med Sarasvati, gudinne for kunst, musikk og litteratur. Hun blir vanligvis framstilt med ei bok i en hånd og en vina (et strengeinstrument) i en annen.

Også, hva betyr ordene dharma samsara karma og moksha?

Moksha betegner frihet, men også det som har høyest verdi. Karma og gjenfødelse er den underliggende virkeligheten for menneskets liv, mens moksha er livets mål, den ytterste meningen med tilværelsen. Forestillingen om moksha oppfordrer mennesket til å unnslippe karma og gjenfødelse. Hva betyr ordet Veda? Veda er de eldste kjente hellige skriftene i India. De representerer det eldste stadiet av hinduisk religion, se hinduisme og brahmanisme.

Hva er de tre hovedretningene i hinduismen?

De viktigste teistiske retningene i hinduismen, dvs. de som tilber bestemte guder, er vishnuismen, shivaismen og shaktismen. De fleste hinduer tilhører én av disse retningene. Alle disse har egne organisasjoner, hellige tekster og særegne ritualer.

By Haakon Maya

Er det kolonne på Hardangervidda? :: Har hinduismen leveregler?
Nyttige lenker