Hjem > H > Hva Er Samsara I Hinduismen?

Hva er samsara i hinduismen?

Samsara er gjenfødelsens verden, den verden som vi lever i, kjennetegnet ved individets uopphørlige fødsel, død og gjenfødsel. Begrepet finnes i religioner med opphav i India.

Les mer

Derav, hva er buddhismens viktigste høytid?

I dag feirer vi Vesak, den største buddhistiske høytiden til minne om Buddhas oppnåelse av opplysning eller nirvana, det som gjorde ham tll en Buddha en fullmånedag i april/mai, for over 2500 år siden. Under Vesak feirer man ikke kun Buddhas opplysning, men også det faktum at alle kan oppnå samme opplysning. Så, hvorfor tenner buddhister lykter? Buddhas fødsel, Buddhas oppvåkning og Buddhas oppnåelse av nirvana da han døde. Vesak skal være en fest for glede, og mange gir hverandre gaver, pynter med lykter og blomster, brenner røkelse og drar til tempelet.

Hva heter de helligste stedene i buddhismen?

Et buddhistisk tempel er et kultsted for buddhister, personer som følger buddhismen. De omfatter strukturer kalt vihara, stupa, wat og pagode i forskjellige regioner og språk. Hva er de fem levereglene i buddhismen? Buddha ga råd og veiledning om hvordan leve. 5 LEVEREGLER: • Ikke skade/drepe noe levende • Ikke stjele/ta noe • Ikke være seksuelt utro eller misbruke noen seksuelt • Ikke lyve • Ikke drikke alkohol eller bruke narkotika.

Hva er de tre hovedretningene i buddhismen?

Buddhismen har tre hovedretninger: theravada, mahayana og vadsjrayana. Hva er de tre retningene i buddhismen? Det er også vanlig å omtale Theravada, Mahayana og Vajrayana som tre retninger eller skoler innen buddhismen.

Hva heter sirkelen i buddhismen?

Død og ny fødsel følger etter hverandre. Denne kjeden har ingen første begynnelse og derfor heller ingen første årsak – verden bare er slik. Navnet på denne kjeden av fødsel–død–fødsel–død er samsara. Det betegner også verden som helhet, der alle er fanget i gjenfødelsens kretsløp. Hva går buddhismen ut på? Buddhisme kan beskrives som «veien til den grunnleggende forandringen Buddha erfarte», og sentrale elementer er ikkevoldsetikk, meditasjon for selvinnsikt og visdom, som vil si å «utvikle selvinnsikt og derigjennom forståelse av den tilværelsen man er en del av.»

Og et annet spørsmål, hvorfor er lotusblomsten et viktig symbol i buddhismen?

I buddhismen har lotusplanten symbolsk betydning. Den skyter opp av grumset vann med sine hvite og blekrosa blomster. Buddhistene sammenligner det skitne vannet med den verden som omgir oss. Fra denne oppstår livet, som bærer i seg spiren til renhet og frelse.

By Kacie

Hvorfor heter det kabal? :: Hva er de tre drivkreftene i sinnet som fører til smerte og utilfredshet ifølge buddhismen?
Nyttige lenker