Hjem > H > Hvor Lenge Kan Nordmenn Oppholde Seg I Spania?

Hvor lenge kan nordmenn oppholde seg i Spania?

Som EU/EØS medlem kan du oppholde deg i Spania i inntil 3 måneder som turist. Skal du være her i mer enn 182 dager må du søke om residencia. Det vil si permanent oppholdstillatelse.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva bør gjøres ved flytting til spania?

Skal du flytte fra Norge til Spania (eller til et annet ikke-nordisk land) for minst 6 måneder, må du melde fra til Skatteetaten før du reiser fra Norge. Du melder fra tidligst 14 dager før du reiser. Det er Skatteetaten som avgjør om du skal registreres som utflyttet fra Norge. Hva jobber folk med i Spania? Turistindustrien er av stor betydning for økonomien. Turismen i Spania står for 14,9 prosent av landets BNP og 13,7 prosent av sysselsettingen (2017). De største eksportinntektene kommer imidlertid fra industrien, spesielt maskin- og transportmiddelindustrien. Spania ble medlem av EU i januar 1986.

Hvor bor nordmenn i Spania?

Den norske kolonien i Spania

I området Alfaz del Pi, som ligger like ved Alicante, bor det omtrent 8.000 nordmenn enten hele eller halve året. Hvis man teller med utkantene er estimatene på nærmere 12.000. Det betyr at mellom 35-40 prosent av befolkningen i den spanske kommunen er nordmenn.
I forhold til dette, hvor lenge kan man være i spania på ferie? Siden Spania er en del av EU har du rett til å oppholde deg i landet i 90 dager. Etter disse 90 dagene kan du søke om forlengelse hos politiet.

Hvor lenge varer NIE nummer?

Nummeret er ikke overførbar og det utløper ikke. I tillegg til å være avgjørende for eventuelle skattemessige transaksjoner i Spania er NIE-nummeret også nødvendig for å kunne utføre nesten ethvert praktisk gjøremål i Spania, fra å motta en pakke i posten til åpne en spansk bankkonto. Så, hvor mye skatt betaler man i spania? skatt

Skatt i Spania

Pensjon30000
Skatt opptil 12450 er 19% = skatt av 124502365
dereter opp til 20200 er 24% = skatt av 77501860
deretter opp till 35.200 er 30% = skatt av 670201
Sum skatt EURO4426

Dessuten, har norge skatteavtale med spania?

Skatteavtalen mellom Norge og Spania

Det er bare personer som kan dokumentere at de er skattepliktige i Spania som bosatt der etter skatteavtalen, som kan få skattefritak i Norge.
Hvor er den beste plassen å bo i Spania? Det amerikanske ukemagasinet Times har kåret Valencia på Costa Blanca til verdens beste by å bo i.

Hva er nasjonalretten i Spania?

Paella er en spansk nasjonalrett som består av ris kokt i vann, krydret med blant annet safran og blandet med stykker av fugl, fisk, skalldyr, krydret pølse med mer.

By Mages

Hva spiser de i Spania? :: Hvorfor jobbe på Svalbard?
Nyttige lenker