Hjem > H > Hvorfor Jobbe På Svalbard?

Hvorfor jobbe på Svalbard?

Eventyrlyst, natur og friluftsliv og tilbud om bedre jobb er noen av grunnene til at folk flytter til Svalbard. Lavere skatt og bedre velferdstilbud gjør at mange blir der i flere år, men få blir boende resten av livet på Svalbard.

Les mer

Hvem styrer Svalbard?

Svalbardtraktaten av 9. februar 1920 anerkjenner norsk suverenitet, og med Svalbardloven av 1925 ble øygruppen en fullstendig del av kongeriket Norge. Hva skjer om du dør på Svalbard? Dette betyr at eventuell smitte som den avdøde har på seg, kan spre seg. I dag flyes døde fra Longyearbyen til sitt eller slektas opprinnelig hjemland for å begraves der. Det må legges til at det er lov med urnenedsettelse av kremerte på Longyearbyen.

Hvor mye alkohol kan man kjøpe på Svalbard?

inntil 0,5 flasker sterkvin (alternativt en flaske annenhver måned) inntil 24 bokser eller halvflasker øl som ikke inneholder mer enn 4,75 volumprosent alkohol. Av årlig kvote kan likevel inntil 24 bokser eller halvflasker inneholde inntil 7 volumprosent alkohol. Hvem eier Barentsburg? Barentsburg var russisk først, så nederlandsk

Nederlenderne investerte mye i anlegget, men i 1926 stoppet virksomheten opp grunnet pengemangel. I 1932 ble Barentsburg kjøpt opp av det sovjetiske selskapet Arktikugol, som ennå i dag driver stedet.

Hva heter Vinmonopolet på Svalbard?

Longyearbyens eneste alkohol-utsalg ligger i tilknytning til Svalbardbutikken. Her finner du et rikt sortiment til tax-free priser. Tilreisende kan handle fritt vin på Nordpolet, men kjøp av brennevin og øl krever reisedokumenter i form av flybillett. Angående dette, er klær billigere på svalbard? Det går egentlig ganske greit, bortsett fra det å kjøpe mindre klær. For på Svalbard er det både toll- og avgiftsfritt.

Hvor mye snus kan man ta med fra Svalbard?

Alkohol og tobakk over kvoten Som reisande til Noreg kan du, i tillegg til den toll- og avgiftsfrie kvota, fortolle inntil 27 liter øl eller vin, fire liter brennevin, 400 sigarettar og 500 gram tobakk eller snus. Hvorfor billig drivstoff på Svalbard? Daglig leder for Circle K Longyearbyen på Svalbard, Roger Eriksen, forklarer at den lave prisen for drivstoff på Svalbard skyldes egne regler knyttet til avgifter. REKORD: Onsdag var første gang at prisen på drivstoff bikket 24 kroner literen. I Tromsø kunne man finne dieselpriser helt oppe i 27 kroner literen.

Hvor mye av bensinprisen er avgifter?

Dette er avgiftene for 2021 og 2022

Avgiftene på bensin er høyere enn for diesel. For bensin er de faste avgiftene (veibruksavgift og co2-avgift) på 6,73 kroner i 2022. I tillegg kommer merverdiavgift, som er 20 prosent av utsalgsprisen. For diesel er de faste avgiftene (veibruksavgift og co2-avgift) på 5,57 kroner.

By Luise Joli

Hvor lenge kan nordmenn oppholde seg i Spania? :: Hva koster 1 liter melk på Svalbard?
Nyttige lenker