Hjem > H > Hvor Oljen Kommer Fra?

Hvor oljen kommer fra?

Det meste av oljen og gassen vi i dag finner i Nordsjøen er dannet ved nedbrytning av alger som levde i havet for millioner av år siden. Når algene døde falt de til bunns. I områder hvor det var lite oksygen, ble de døde algene bevart til de ble dekket av nye sedimenter.

Les mer

Også, hvordan utvinner vi olje?

Nede i jordskorpa står olja go gassen under trykk. Derfor vil den strømme ut av seg selv hvis man ikke har den under kontroll. Dette gjør man med rørsystemer, der man både trykkreduserer og pumper. Når olja og gassen skal på land fra Nordjøen, pumpes den til land gjennom mil etter mil med rørsystemer på havbunnen. Deretter, hva kan man lage av råolje? Råolje foredles blant annet til bensin, parafin, diesel og fyringsolje (se oljeraffinering) og til plast og syntetiske fibrer (se petrokjemi). Råolje kan ikke destilleres fullstendig, ettersom den inneholder forbindelser med meget høy molekylvekt (relativ molekylmasse).

Hva er råolje bygd opp av?

Råolje er per definisjon et fossilt brensel som ble dannet av plante- og dyrematerialer for flere millioner år siden. Råoljen består av organiske forbindelser bygd opp av hydrogen- og karbonatomer og betegnes av den grunn ofte som hydrokarbon. Råoljen inneholder også små mengder oksygen, nitrogen og svovel. Hva er en Forkastningsfelle? Forkastningsfeller. I en forkastningsfelle er sedimentlagene forskjøvet langs en sprekk i berglaget, og lagene skråner oppover. Når den porøse bergarten er overdekket av en takbergart og forkastningen er forseglet (tett i sprekken), danner forkastningen og takbergarten en fellestruktur.

Hvordan man leter etter olje?

Geofysiske undersøkelser

Det er via geofysikk at vi virkelig kan være effektive i våre søk etter olje og gass. Det finnes flere metoder for å finne geofysiske data, som gravitasjonsundersøkelser, magnetiske undersøkelser og seismiske undersøkelser.
Hvor dyp er en oljebrønn? Oljeselskapet BP har funnet olje i det som er verdens dypeste oljebrønn. Oljebrønnen i Mexicogolfen er nesten 9400 meter dyp. I tillegg er havdybden 1200 meter på stedet.

Hva er en letebrønn?

Ved leteboring borer man i ukjente formasjoner. Planlegging av leteboring må ta høyde for at det kan være grunn gass i formasjonene. På grunn av usikkerheten skal det alltid være tungt boreslam (killmud) som står klart til bruk i tilfelle det bores inn i gassoner eller man mister brønnkontroll. I forhold til dette, hva er olje snl? De består av fettsyre-triglyserider, vanligvis med molekylmasse fra 700–950. De kan utvinnes av planter (vegetabilske oljer) eller av fisk og marine pattedyr (animalske oljer). Fete oljer benyttes blant annet til matlaging (matolje), hudpleie og i biodiesel.

Hva kan tungolje brukes til?

Tungolje er mye brukt som bunkerolje. I henhold til ISO-Standard 8217 skal tungolje brukt som bunkerolje maksimalt ha en densitet på 1010 kg/m 3 ved 15 o C og en maksimal kinematisk viskositet ved 50 oC på 700 mm 2/s (cSt). Bruk av tungolje i skipsfart utgjør et miljøproblem hvis båten skulle grunnstøte eller forlise.

By Moshe

Hvorfor fjerner man svovel i et oljeraffineri? :: Hvordan sette inn bilder i Word på Mac?
Nyttige lenker