Hjem > H > Hvorfor Fjerner Man Svovel I Et Oljeraffineri?

Hvorfor fjerner man svovel i et oljeraffineri?

Avsvovling. Råolje inneholder vanligvis 0,1–6 prosent svovel. Svovelinnholdet i de enkelte fraksjonene øker meget raskt med molekylvekten (den relative molekylmassen) og dermed med kokepunktet. Noe svovel må av tekniske grunner fjernes, det gjelder særlig de lettere fraksjonene.

Les mer

Deretter, har norge oljeraffineri?

Har sett på andre løsninger

Norges andre oljeraffineri ligger på Mongstad og eies av Equinor. Equinor har sagt til TU at de ikke påvirkes ikke av Esso-nedleggelse på Slagentangen, og at det ikke er aktuelt å legge ned Mongstad-raffineriet.
Angående dette, hvor stor del av oljen går til drivstoff? Mens olje tidligere ble brukt i strømproduksjon, går nå mesteparten av oljen vi produserer til drivstoff. I dag står olje for 94 % av energiforbruket innenfor transportsektoren, noe som bidrar til at olje står for en god del av verdens energiforbruk.

Hvor gammel er oljen i Nordsjøen?

Det første oljefunnet som ble gjort på norsk sokkel var Balder i 1967. Funnet var derimot ikke lønnsomt nok på daværende tidspunkt, og det skulle drøye 30 år før funnet ble bygget ut. Det norske oljeeventyret startet for alvor med funnet av Ekofisk i 1969. Dessuten, hvordan er et hydrokarbon bygd opp? Etter langvarig kjemisk endring gjennom bakteriell nedbryting og modning under et voksende sedimentlag dannet det seg flytende hydrokarboner og gass i kildebergarten. Ved oksygenfri nedbryting av organisk materiale blir det blant annet dannet kerogen, som gir opphav til olje og gass ved høy temperatur og trykk.

Hvordan fungerer olje?

I et oljekraftverk blir varmeenergien, som frigjøres ved forbrenning av olje, omdannet til mekanisk energi (rotasjonsenergi). Denne energien brukes som drivkraft i en generator som produserer elektrisk energi. Drivkraften til aggregatet kan komme fra en dampturbin eller forbrenningsmotor. Deretter, hva er en oljefelle? geologisk struktur som gjør at petroleum (olje eller gass) oppsamles og ikke unnslipper fra berggrunnen. Fellen består av en takbergart som innelukker en reservoarbergart som oppbevarer petroleum.

Tilsvarende, hvor lang tid tar det å lage olje?

Modningen skjer over lang tid (millioner år), særlig går prosessene langsomt ved lave temperaturer. Ved dyp hvor temperaturen når 60 °C vil modningen av kerogen skyte fart. I intervallet 60–130 °C dannes det hovedsakelig olje (oljevinduet). Angående dette, hva er en prøveboring? Hovedformålet med prøveboringen er å få bekreftet tykkelsen på de vannførende lagene, dvs. utbredelsen av sand og grus. I tillegg vil vi måle formasjonens fysiske og mekaniske egenskaper (dynamisk respons) samt samle prøvemateriale fra flere dyp slik at vi kan lage en detaljert beskrivelse av forholdene i grunnen.

Hva er målet med leteboring?

Målet med en leteboring er å kunne fastslå om det er olje eller gass i havbunnen.

By Weingarten

Hvordan blir vev dannet? :: Hvor oljen kommer fra?
Nyttige lenker