Hjem > N > Når Gikk 10 Kr Seddel Ut?

Når gikk 10 kr seddel ut?

10-kroneseddelen

Seddelen ble tatt i bruk i 1972, før den ble erstattet av en tung mynt i samme valør, med bilde av kong Olav på den ene siden. 10-kroneseddelen ble tatt ut av sirkulasjon i 1984.

Les mer

Angående dette, hvilke sedler er utgått?

Følgende sedler er ikke lenger gyldig som betalingsmiddel:

  • 50-kroneseddel Utgave VII (Asbjørnsen)
  • 100-kroneseddel Utgave VII (Flagstad)
  • 200-kroneseddel Utgave VII (Birkeland)
  • 500-kroneseddel Utgave VII (Undset)
  • 1000-kroneseddel Utgave VII (Munch)
  • Seddelutgave VI (1979-2001)
  • Seddelutgave V (1962-1987)
Folk spør også hvordan selge frimerker? Du kan annonsere i frimerkeblader eller bruke nettauksjoner. Både eBay og Qxlhar egne avdelinger for salg av frimerker. Men for å lykkes bør du vite litt om hva du selger og cirka verdi. Alternativt kan du benytte deg av bekjente som kan hjelpe deg med tanke på beskrivelse og prissetting.

Så, hvor kaster man gamle mynter?

Norges Bank er deretter pliktig til å veksle inn de utgåtte sedlene og myntene i ytterligere 10 år. Publikum oppfordres til å henvende seg til Norges Bank eller sin bankforbindelse dersom man ønsker å veksle inn sedler og mynter i løpet av 10-årsperioden. Man kan også spørre hvordan rense en mynt? Ha alltid rene og tørre fingre, eller helst hansker når du behandler myntene. Det beste rådet for å rengjøre en sølvmynt er å lage en såpeblanding av Zalo og vann og la mynten ligge der i noen minutter. Vask og skyll så mynten i lunkent vann, tørk den forsiktig med en myk fille, og du har gjort det nødvendigste.

Folk spør også hvordan stoppe samlerhuset?

Bladet kommer normalt ut tre til fire ganger i året. Hvordan starter eller stopper jeg abonnementet? For å bestille eller stoppe abonnementet på magasinet Mynt & Historie kan du sende en e-post til [email protected] eller ringe 66 81 15 00. Angående dette, hva er en mynt laget av? Artikkelstart. Mynt er et offisielt betalingsmiddel. Som regel er mynten laget av metall og som oftest er den rund i formen. Myntens viktigste funksjon er betaling av varer og tjenester, men også som verdimåler og verdibevarer.

Derav, kan man bli nektet å betale kontant?

Forbrukere (men ikke næringsdrivende) har alltid rett til å betale med kontanter hos selgeren. Man kan altså ikke nekte å selge noe til en kunde fordi han vil betale med kontanter. Plikten til å ta imot kontanter gjelder bare på selgers forretningssted. Er Sjekk gyldig betalingsmiddel? – Sjekk er fortsatt et gyldig betalingsmiddel, og det er i følge statistikken fra Norges Bank fortsatt noen som bruker det, forteller kommunikasjonssjef Ann Håkonsen i Finans Norge til digi.no.

Kan utesteder nekte kontanter?

Forbrukertilsynet mener denne praksisen er ulovlig: – Gjestene kan ikke nektes å betale med kontanter. De har rett til dette ifølge finansavtaleloven, opplyser avdelingsdirektør Jo Gjedrem i Forbrukertilsynet. Jo Gjedrem i Forbrukertilsynet mener man bør kunne få betale med kontanter på restaurant.

By Alley Perey

Hvor stikke man steketermometer kalkun? :: Hva er minnemynter verdt?
Nyttige lenker