Hjem > H > Hvordan Vet Jeg Om Intervjuet Gikk Bra?

Hvordan vet jeg om intervjuet gikk bra?

Det finnes en rekke ulike tegn som tyder på at intervjuet gikk bra. Du bør blant annet se på arbeidsgiveren (eller intervjueren) sitt kroppsspråk. Hvis vedkommende smiler og virker positiv, er dette alltid et godt tegn. Et annet positivt tegn, er at intervjuet varer lengre enn hva som opprinnelig var planlagt.

Les mer

Hva er mine svake sider?

Du må si noe!

Fortell om noen svakheter du har, men nevn samtidig hva du gjør for å forbedre disse. Du kan gjerne nevne konkrete eksempler på tiltak du har satt i gang. Kan dine negative sider komme til nytte? Da kan du i løpet av intervjuet vri de negative sidene over til å ha noe positivt i seg.
Du kan også spørre hvordan svare jobbsøkere? Send en hyggelig "tusen takk for din søknad" og bekreft at de nå ligger til vurdering blant de andre søkerne. Kandidaten vet nå at søknaden har kommet frem til rette vedkommende og vil bli lest og behandlet. Når du har oversikt over søknadsbunken, send beskjed om når de kan forvente svar.

Hvordan takle å ikke få drømmejobben?

Kontakt arbeidsgiveren og spør om det er noe du kunne gjort annerledes, og hva du kan forbedre deg på. Da viser du at du ønsker å utvikle deg, og bli bedre. Noen tenker kanskje at dette er for mye å be om, men de fleste arbeidsgivere vil svare med ivrer hvis du ber om en begrunnelse for avslaget. Hvordan følge opp etter jobbintervju? Har du ikke hørt noe på over en uke kan du sende en kort e-post for å høre hvor langt de er kommet i ansettelsesprosessen og igjen, understreke hvor interessert du er. Ikke ta kontakt per telefon, det fremstår som mer invaderende. Når du har sendt e-posten bør du ikke foreta deg noe mer.

Man kan også spørre hvor lenge varer en jobbintervju?

Et jobbintervju varer normalt mellom 45 til 90 minutter. Intervjuet avrundes med informasjon om prosessen videre. Hvor lang tid det vil ta, hvor mange søkere det er og hvor mange som er innkalt til intervju. Du vil som regel få vite når du kan regne med å høre noe, hvis ikke – spør. Hva er du mest stolt av å ha fått til? Tenk på hva du har fått til! Hvilke prestasjoner er du mest stolt av? Velg en prestasjon som passer selskapet og stillingen best. Det er ikke nødvendigvis den prestasjonen du er mest stolt av, men det er den som er mest relevant.

Hva betyr sterke sider?

Kutt ut stikkordsformen med klisjeer som hardtarbeidende, seriøs, målbevisst, punktlig, ambisiøs, lojal og effektiv. Snakk heller oppriktig og utfyllende over noen få, men viktige, sterke sider som er relevant på stillingen du søker på. Tenk strategisk ut fra hvilke ferdigheter som gjør deg kvalifisert for jobben. Så, hva menes med personlig egnethet? I sin enkleste definisjon betyr personlig egnethet at en forstår hva jobben er og kan gjøre den, uten at kompliserende faktorer som utdannelse og erfaring nødvendigvis spiller inn, og at du i tillegg fungerer greit sammen med de du jobber sammen med og andre du møter i arbeidsforholdet.

Hvordan avslå et tilbud?

Slik takker du nei til jobbtilbudet

Du kan fortelle intervjuer at du setter stor pris på muligheten og at du er takknemlig for at de anser deg som en aktuell kandidat for stillingen, men at stillingen ikke føles riktig for deg.

By Lounge Gearan

Hvordan avslå en kandidat? :: Hvordan bli utvekslingsstudent?
Nyttige lenker