Hjem > H > Hvor Mye Tjener Kodere?

Hvor mye tjener kodere?

Snittlønn på 730.000 - median på 685.000

Snittet for alle 1500 koderne er på 730.000 kroner, mens medianlønnen - lønnen til koderen i midten når alle blir stilt opp i stigende rekkefølge, er 685.000 kroner.

Les mer

Hvor mye tjener en spillutvikler?

Internasjonalt ligger gjennomsnittslønnen for spilldesignere på ca. 350 000 kr., og for en lead designer med erfaring på 6 år eller mer kan den komme opp på ca. 450 000 kr. Hva skal til for å bli spillutvikler? Veien til å bli spillprogrammerer er mange. Mange er utdannet innen informatikk eller annen datateknisk utdanning. Flere institusjoner i Norge tilbyr egne spillrelaterte utdanninger.

Hvor mye tjener informasjonsteknologi?

Gjennomsnittlig avtalt månedslønn er oppgitt til 46.000 kroner, som med feriepenger utgjør en brutto årslønn før skatt på 552 000 kroner i 2021. SSB melder at gjennomsnittlig månedslønn økte med 2,2 prosent fra november 2019 til november 2020. Derav, hvor mye tjener en frontend utvikler? Tall fra SSB viser at en front end-utvikler, omtalt som programvareutvikler, i 2017 i gjennomsnitt hadde en lønn på 678.000kr i året. Dette er på tvers av alle sektorer og erfaringsnivåer. Det er betydelig forskjell på hvilken lønn menn og kvinner har i dette yrket.

Også, hva er en full stack utvikler?

En fullstack-utvikler er rett og slett en programmerer som kan utvikle både frontend (det du ser når du bruker et program, app eller nettside), så vel som backend (det du ikke ser, ofte databasen og selve strukturen på systemet). Tilsvarende, hvor mye tjener en dataingeniør? Det er en liten forskjell på hvilken lønn kvinner og menn har som dataingeniør. Kvinner tjener i snitt 614.760kr, ca 5% mindre enn menn som i snitt tjener 647.880kr i året. Den øverste kvartilen (de 25% med høyeste lønn) hadde i 2017 en gjennomsnittslønn på 729.240kr.

Hvordan blir man programmerer?

Hvis du er mer interessert i å programmere noe fra bunn, f. eks et dataspill eller en app eller noe annet datateknisk, så bør du nok ta en høyere utdanning enn videregående skole, altså en utdanning på universitet/høgskole etter videregående. For veldig mange av programmerer-jobbene, så er dette veien å gå. I forhold til dette, hva gjør en systemutvikler? Som systemutvikler lager du nye programvare, data- og informasjonssystemer. Systemutviklere kalles ofte også utviklere, programvareutvikler, frontend-utvikler eller backend-utvikler. Frontend er brukergrensesnittet og det sluttbrukerne ser. Backend er prosessene «på baksiden» som får systemene til å henge sammen.

Så, hva gjør en utvikler?

Hovedoppgaven til en utvikler er å utvikle ny programvare. Det krever at du har gode ferdigheter innen programmering og kan feilsøke, og teste koden underveis. IT-utvikleren jobber også med å tilpasse og integrere innkjøpte systemer til din bedrift eller organisasjon for å få de til å fungere hos deg.

By Athena Plumber

Hvor mye tjener IT ansatte? :: Hvor lenge er man lærling som elektriker?
Nyttige lenker