Hjem > H > Hvor Finner Jeg Etakst?

Hvor finner jeg Etakst?

E-taksten får du tilsendt på e-post fra megler, og du mottar en forenklet versjon sammenlignet med den banken får tilgang til via Eiendomsverdi sin database.

Les mer

Hvor lenge varer verdivurdering?

Som hovedregel har takstdokumenter en levetid på seks måneder. Men det kan godt hende du bør få utført en ny takst tidligere, ifølge Tommy Friestad, gründer og megler i Boa Eiendomsmegling. – Når det går utover denne perioden, vil markedet ha forandret seg så mye at du må ha ny takst. Derav, når bør man ta verdivurdering? Det bør gjøres årlig. Og da kan selvsagt et argument i disse forhandlingene være at verdien på boligen for eksempel har gått opp. – De fleste bankene har elektroniske baser med så mye informasjon om blant annet priser i området og andre salg, at de ofte ikke trenger å bruke takstmann for dette.

Så, hvordan finne verdien av et selskap?

Selskapsverdien representerer verdien av all finansiell kapital som er investert i virksomheten, dvs. Selskapsverdien = Aksjeverdien + selskapets nettogjeld («net debt»). Man kan også spørre er markedsverdi det samme som takst? Verditakst er forventet salgsverdi eller markedsverdi på en bolig. Ved salg av bolig betegner en en verditakst den prisen selger normalt kan forvente i markedet. Verditaksten blir fastsatt av takstmann og ligger ofte til grunn for lånetakst.

Er takst og markedsverdi det samme?

Verdi- og lånetaksten er en teknisk vurdering av hva boligen er verdt i dagens marked. Vurderingen gjøres ut fra en kombinasjon av teknisk tilstand, byggekostnader, tomteverdi og markedsverdi. Takstmannens antatte markedsverdi blir brukt i mindre grad da megler setter prisantydning ut fra egen erfaring. Hva er forskjell på markedsverdi og verditakst? Verdi- og lånetakst, ofte omtalt som bare verditakst, tar form av en rapport som sier noe om boligens markedsverdi. Den utarbeides av takstmann på bakgrunn av befaring og oppmåling av boligen, og skal gi en enkel teknisk beskrivelse av boligens tilstand og vedlikeholdsbehov.

Hvordan få høyest mulig verdivurdering?

Faktorer som ligger til grunn for en slik verdivurdering er blant annet beliggenhet, standarden på boligen, størrelsen på tomten og solforhold. I tillegg spiller nærmiljøet en rolle, som for eksempel hvor nært boligen ligger til offentlig transport, butikker og skoler/ barnehager. Derav, hvem gir best verdivurdering? Alle meglerne har tilbudt gratis verdivurdering. Jeg meldte interesse for verdivurdering på meglernes nettside, og ble deretter oppringt av en ledig megler i løpet av kort tid. Eiendomsmegler 1 var raskest på labben, etterfulgt av Privatmegleren og DNB Eiendom.

Og et annet spørsmål, hva er forskjell på takstmann og megler?

En eiendomsmegler vil gjøre en prisvurdering av boligen din, mens en takstmann gjør en grundigere vurdering av tilstanden på huset. Forskjellene er store og ofte vil eiendomsmeglere kunne komme på gratis befaring og gi deg sin vurdering basert med den kunnskapen de har.

By Jefferey

Hvor lenge varer batteriet på Tesla? :: Er verdivurdering av bolig gratis?
Nyttige lenker