Hjem > H > Hvor Mye Penger Er Det Lov Å Ha Hjemme?

Hvor mye penger er det lov å ha hjemme?

Bankenes sikringsfond er et fond som garanterer for innskudd inntil to millioner kroner, inklusive renter, i alle norske banker. - Det betyr at du som bankkunde får igjen inntil to millioner selv om det skulle skje noe med banken.

Les mer

Er det lov å nekte å ta imot kontanter?

Forbrukere (men ikke næringsdrivende) har alltid rett til å betale med kontanter hos selgeren. Man kan altså ikke nekte å selge noe til en kunde fordi han vil betale med kontanter. Plikten til å ta imot kontanter gjelder bare på selgers forretningssted. Deretter, kan man få lønn kontant? En ny regel i arbeidsmiljøloven slår fast at arbeidsgiver må betale lønn til ansatte via bank. Fra 1. januar 2022 er det ikke lov å betale lønn, feriepenger og andre godtgjørelser i form av kontanter.

Kan man betale med Vipps på butikken?

Du kan betale med Vipps i terminal hvis butikken har en betalingsterminal som er klargjort for dette. Se hvilke terminaler og butikker som er klare. Også, kan man betale med vipps på butikker? Snart kan du vippse «overalt».

I kassa bruker man mobilens kamera (via Vipps-appen) for å skanne en QR-kode på betalingsterminalen, mens man med Coop Pay har en QR-kode på mobilen. – Avtalen er et viktig løft for mobilbetalinger i butikkene.

Dessuten, hvilken butikk tar vipps?

Vipps er lansert i alle REMA 1000 sine butikker - lær hvordan du bruker mobilbetaling her. Det skal være enkelt å betale for varene dine, selv om du har glemt lommeboka hjemme. Derfor har Vipps og REMA 1000 inngått et samarbeid og lansert mobilbetaling i alle våre butikker. Hvor veksler man inn mynter? Norges Bank veksler IKKE gyldige sedler eller mynter. Norges Bank veksler inn til pålydende verdi. Enkelte utgåtte sedler og mynter kan ha samleverdi som overgår pålydende verdi. Ta kontakt med mynthandlere dersom du har spørsmål om dette.

Så, hva regnes som innskudd?

Bankinnskudd vil si plassering av penger i bank. Bankinnskudd er de pengene bankene mottar av fysiske og juridiske personer. Bankinnskudd er en type finanskapital som virksomheter kan ha. Bankinnskudd, altså å plassere penger i bank, er en av de sikreste måtene å forvalte midler på og det gir renteinntekter. Kan man sette inn gamle sedler i banken? Norges Bank tar imot og veksler gamle sedler gebyrfritt 10 år etter et de er ble ugyldige som betalingsmiddel. Gamle sedler blir ugyldige ett år etter at ny seddel er lansert, ifølge sentralbanken.

Hva er en innskuddsautomat?

Du bruker bankkortet ditt når du skal sette inn sedler på innskuddsautomaten, og det er gratis for privatkunder. Følg menyvalgene på automaten som forteller hvordan du gjennomfører innskuddet. Med kontanttjenester i butikk kan du ta ut og sette inn penger i matbutikken nær deg. Les mer om tjenesten her.

By Rawdan

Kan man ha bostedsadresse på hytta? :: Hvor mye kan man sette inn i bank i butikk?
Nyttige lenker