Hjem > K > Kan Man Ha Bostedsadresse På Hytta?

Kan man ha bostedsadresse på hytta?

Hovedregelen er at du skal være bostedregistrert der du overnatter mest. - Bor du flere dager i fritidsboligen din enn hjemme over en periode på tolv måneder, skal du i utgangspunktet være bostedsregistrert på hytta, sier underdirektør Roar Sellevoll i Folkeregisteret til Dinside.

Les mer

Hvor lenge er det lov å bo på hytte?

– Det er normalt ingen regler for hvor lenge du kan bo på hytta, så lenge du aksepterer at hytta er fritidsboligen din – og du ikke krever kommunal service som brøyting, post, skole, vann- og avløpstjenester, sier Hyttelivs juridiske ekspert advokat Harald Ramm. Hvordan gjøre om fritidsbolig til helårsbolig? – Dersom man ønsker å gjøre om en fritidsbolig til bolig, er dette en søknadspliktig bruksendring i henhold til Plan- og bygningsloven. Det er derfor nødvendig å søke om dette til bygningsmyndighetene. De tekniske kravene til en bolig, som følger av Teknisk forskrift, må oppfylles fullt ut ved en slik bruksendring.

Ta dette i betraktning, kan man bo hele året i fritidsbolig?

Er det lov å bruke hytta som helårsbolig? - Om du kan benytte hytta som helårsbolig reguleres av reguleringsplanene i den aktuelle kommunen, sier Anders Leisner i Huseiernes Landsforbund. Ta dette i betraktning, hvor lenge må man eie en hytte for å selge uten å skatte? Du må ha eid en fritidsbolig eller hytte mye lenger enn en bolig for at gevinsten skal være skattefritt ved salg. Gevinst ved salg av hytte og fritidseiendommer er skattefritt hvis du har eid den i minst fem år, og i tillegg har brukt den i fem av de siste åtte årene som egen fritidsbolig.

Hva skjer hvis man glemmer å melde flytting?

Hva skjer om du ikke melder flytting? Dersom du ikke blir registrert på nytt bosted i løpet av en måned, skal du registreres uten fast bosted i kommunen. Du kan også ilegges bot dersom flytting ikke meldes. Deretter, hva regnes som fritidsbolig? Fritidsbolig eller fritidseiendom er en bolig man ikke har som fast bopel, men brukes i rekreasjonsøyemed. Hytter, sommerhus, feriehus, landsted og leilighetskompleks som er bygget utelukkende for fritidsformål er å regne som fritidsboliger.

Hva er forskjellen på sekundærbolig og fritidsbolig?

Fritidseiendom omfatter typisk hytter, sommerhus og leilighetskompleks bygget utelukkende for fritidsformål. Sekundærbolig er all annen boligeiendom som ikke kan karakteriseres som primærbolig eller fritidseiendom. Derav, hvordan omgjøre bolig til fritidsbolig? For at bygninger som er oppført som boliger skal kunne benyttes som fritidsboliger, må det godkjennes en søknad om bruksendring jf. plan- og bygningsloven § 20-1. Bruksendringen gir også grunnlag for å endre renovasjonsgebyr fra bolig til fritidsbolig.

Hva koster det å omregulere en tomt?

Normalt vil fradeling koste mellom kr 5.000 – 20.000 per tomt, forklarer teknisk tegner. Og hvis du først betaler for oppmåling av tomt, så har du allerede fått godkjent deling. Fordelen med denne fradelingen er at tomten skaper en verdi for deg.

By Moonier Mustoe

Hvordan bo på hytta? :: Hvor mye penger er det lov å ha hjemme?
Nyttige lenker