Hjem > H > Hvor Mye Data Trenger Jeg Hjemme?

Hvor mye data trenger jeg hjemme?

hvor mye datatrenger

AktivitetEstimert databruk
Strømme videor, TV eller filmer8 MB per minutt
Online spill375 kB per minutt
Surfe på Internett942 kB per side
Publisere et bilde på sosiale medier819,2 kB per bilde

Les mer

Hvor mye er en megabit?

Megabit er en enhet for måling av informasjonsmengde (datamengde). En megabit er lik 1 000 000 (106) bit, eller 1000 kilobit. Enkelte deler av IT-bransjen har historisk brukt megabit om 1024 kilobit eller (220) bit, men dette er feil etter definisjonen av SI-prefikset mega. Hvor mange Mbit s trenger jeg? For å strømme film må du ha en hastighet på 5-6 Mbit/s (megabit per sekund) og om noen samtidig leser en nettavis, Skyper eller strømmer musikk blir det ytterligere 1,5 Mbit/s. Det betyr at man skal kunne klare seg med en hastighet på 10 Mbit/s, men så små abonnementer finnes knapt i dag.

Hva betyr megabytes?

Megabyte er en angivelse av datalagringskapasitet; 1 MB = 220 byte = 1 048 576 byte. Hvor mye data bruker en app? Disse appene bruker vi mest

Det er faktisk ikke TV- og film-apper som Netflix og NRK som bruker mest mobildata. Tall fra Telenor viser nemlig at det var sosiale medier som Facebook og Instagram som stikker av med mest mobildata.

Så, hvor mange gb trenger jeg på mobilen?

Gå til Innstillinger > Lagring og bruk. Der kan du se hvor mye plass du bruker, og ikke minst hva det er som tar opp plassen på telefonen. Også, hvor mye data brukes på netflix? Data brukt per time og per enhet:

Høy: best videokvalitet: Standard oppløsning: opptil 1 GB. Høy oppløsning: opptil 3 GB. Ultra HD (4K): opptil 7 GB.

Hvor mye mobildata bruker NRK TV?

Ti minutter av Dagsrevyen i opptak i NRK TV-appen, med automatisk kvalitet, krevde 250 MB. Det tilsvarer 1,125 GB for hele sendingen på 45 minutter. Dette er ikke overraskende. Strømmer du film og tv i full HD-kvalitet kan du regne så mye som 3 GB i timen. Hvor mange GB per måned? Hvor mye GB per mnd du faktisk bruker, finner du ut av ved å gå inn på innstillinger på din mobil. Har du for eksempel Telenor som mobiloperatør kan du laste ned deres app og finne hvor mye du har brukt per dag eller i løpet av måneden i denne appen.

Og et annet spørsmål, hvor mange gb trenger jeg på hytta?

Med andre ord: Planlegger du to timer videostrømming hver helg (fredag og lørdag) i HD-kvalitet må du minst ha 8 GB data i måneden, gjerne mer. Om flere skal strømme video på andre enheter i tillegg må det plusses på – i tillegg til «vanlig» internettbruk som bruk av nettaviser, e-post og lignende.

By Mariano

Hvor mye er 1 porsjon havregryn? :: Hvor mange GB per måned?
Nyttige lenker