Hjem > H > Hvor Mange Land Snakker Mandarin?

Hvor mange land snakker mandarin?

Standard kinesisk, som bygger på mandarin-dialektene, er offisielt språk i Kina og Taiwan og ett av fire offisielle språk i Singapore.

Les mer

I forhold til dette, hvor mange verdensspråk er det?

Anslagene over hvor mange språk det finnes i verden i dag, varierer mellom rundt 6000 og 7500, blant annet på grunn av problemene med å definere skillet mellom språk og dialekter. Det toneangivende registeret og forskningsprosjektet Ethnologue opererer per 2013 med tallet 7105. Ta dette i betraktning, hvor mange i kina snakker mandarin? SPRÅKFAKTA. Om lag 885 millionar menneske har mandarin som førstespråk, og 178 millionar har det som andrespråk. Kring 870 millionar bur i Folkerepublikken Kina. Språket blir òg talt i Indonesia, Malaysia, Singapore, Taiwan og mange andre stader i verda.

Hva er det største verdensspråket?

Klart største morsmål er summen av de ulike variantene av kinesisk, med 1,2 milliarder mennesker, der mandarin alene snakkes av 848 millioner. Nest størst er spansk som er morsmålet til 399 millioner mennesker som særlig bor i sør- og mellom-Amerika, men også 34 millioner i USA i tillegg til 38 millioner i Spania. Hvor mange fransktalende land er det i verden? Utbredelse og bruk. Fransk er offisielt språk i over 30 land, er et av FNs offisielle språk, og tales av i underkant av 300 millioner mennesker som første eller annet språk på fem kontinenter.

Hvem var mandarinene?

En mandarin var en embedstittel i det keiserlige Kina, og også i monarkitiden i Vietnam. Begrepet ble ikke brukt på kinesisk - det er den konvensjonelle vestlige gjengivelse av forskjellige kinesiske titler, fremfor alt for sivile embedsmenn i Qing-dynastiets tid. Tilsvarende, hvor feires kinesisk nyttår? Kinesisk nyttår er en maratonfest for milliarder. Kinesisk nyttår er den viktigste høytiden i Kina. Festlighetene varer i 15 dager og er en feiring av familien – både de levende og de døde – samt en hyllest til fortidens rike tradisjoner. Kinesisk nyttår er den viktigste høytiden i Kina.

Hvordan ble språket til?

Språkforskerne er ikke enige om når og hvordan språket oppsto. Teoriene rekker fra for to millioner år siden (Homo habilis) til for omtrent 40 000 år siden (Cro-Magnon-mennesket). Nylig forskning tyder imidlertid på at menneskespråket oppsto i Afrika allerede for 50 000 år siden, før menneskene forflytta seg derfra. Hvorfor har vi så mange språk? Før vi fikk Internett, radio, fly og biler var det vanskelig å snakke med folk som bodde andre steder i landet. Dette er en viktig grunn til at vi har så mange dialekter. Språket kunne utvikle seg forskjellig på hvert sted, uten at endringene spredte seg til resten av landet.

Så, hva er verdens enkleste språk?

Letteste språk:

Mandarin, fordi det er så regelmessig og lett å uttale.

By Arundell

Hvor gammelt er mandarin? :: Hva skjedde ved slaget ved Hafrsfjord?
Nyttige lenker