Hjem > H > Hvor Mye Koster Meglervurdering?

Hvor mye koster meglervurdering?

Dersom du må betale for verdivurderingen, koster det vanligvis mellom 2.000 - 6.000 kroner, men sjeldent mer. Prisen vil blant annet avhenge av om boligen er en liten leilighet eller en større enebolig, om det er tørketid i meglerbransjen, og om boligen ligger langt unna et meglerkontor.

Les mer

Hvor lang tid tar en e-takst?

Det kan ta fra 0,5 til 1,5 time, avhengig av hva slags bolig som skal selges. Megleren henter så inn dokumentasjon og informasjon om boligen, og setter sammen en verdivurdering – også kalt e-takst – basert på det. Denne får du som oftest dagen etter. Så, hvor lenge er e-takst gyldig? Hvor lenge gjelder en e-takst? Verdien av boligen din er avhengig av boligmarkedet forøvrig, og kan variere med tiden. Det er derfor bestemt at en e-takst er gyldig i seks måneder av gangen, for å sikre at boligverdien er korrekt.

I forhold til dette, hvor finner jeg etakst?

Den fullstendige e-taksten på boligen din, med alle krav til statistikk, offentlig informasjon og eventuelt andre e-takster på boligen, er også tilgjengelig for bankene via databasen til Eiendomsverdi. Banken får altså mer informasjon enn det du som selger automatisk får tilgang til. Folk spør også hvem kan se e-takst? Når boligselger mottar E-taksten fra megler, er det en forkortet versjon av den som er lagret i databasen hos Eiendomsverdi. Bankene har tilgang til fullversjonen og kan se statistikk, offentlig informasjon og andre E-takster på aktuell bolig siste seks måneder.

Hvorfor få ny verdivurdering?

Det mener Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea. – Ny takst kan blant annet gi lavere rente. Boligprisene har økt mye de siste årene og mange sitter på en bolig som er verdt mye mer enn det den var da de kjøpte den. Dette kan gi en lavere rente fordi man har større sikkerhet på lånet, sier Reitan. Og et annet spørsmål, hva er vanlig meglerprovisjon? Meglerprovisjon er prisen en eiendomsmegler tar for å selge boligen din. Hva dette beløpet blir i hvert enkelt tilfelle, kan variere mye. Prisen vil blant annet være avhengig av hvor i landet du skal selge bolig, hvor stor boligen er, hvor lettsolgt megleren vurderer at den er, og hvilken megler du velger.

Hva ble boligen solgt for gratis?

Den sikreste måten å sjekke hva en bolig ble solgt for og hvem som eier den er å sjekke Kartverket sine sider. Nettsiden er seeiendom.no. Hvor lang tid tar det å taksere et hus? Beregn 1-3 timer for befaring. Tiden takstmannen eller -kvinnen bruker avhenger av alder og størrelse på eiendommen du skal selge. Husk at det er du som kjenner boligen din/hytta di best, så vær tilstede eller tilgjengelig under befaring. Du får ofte taksten kort tid etter besøket, kanskje etter 1-2 dager.

Også, hva er forskjell på e-takst og verdivurdering?

En e-takst er dagens verdivurderinger. Du mottar derfor e-takst når du mottar en verdivurdering. En prisantydning er noe helt annet – her er det kun megleren som spår hva du trolig kommer til å få, men prisantydning kan ikke brukes til å fastsette verdien for salg og refinansiering. E-takst kalles også for verditakst.

By Peers Ventre

Hva innebærer E-takst? :: Hvor gammel er man som student?
Nyttige lenker