Hjem > H > Hvor Er Gamle Vestfold?

Hvor er gamle Vestfold?

Vestfold ligger på vestsiden av Oslofjorden og Drammensfjorden, og strekker seg vestover til Langesundsfjorden og åsene vest for Lågendalen. Vestfold ble opprettet som administrativ enhet ved innføringen av eneveldet først i 1660-årene under navnet Tønsberg og Brunla amt.

Les mer

Hva er Vestfold og Telemark kjent for?

Mens befolkningen på 420 000 er konsentrert mot sør, finner vi store områder i nord som er utmerket for fjellturer og andre opplevelser. Fylket har et stort antall mellomstore byer. Det tidligere Vestfold er juniorpartner i det fusjonerte fylket i form av areal, men var klart større i folketall enn Telemark. I forhold til dette, hva er forskjellen på en kommune og en fylkeskommune? Som offentlig myndighetsorgan har fylkeskommunen en selvstendig status både i forhold til det statlige statsforvalterembetet og i forhold til kommunene innenfor fylkets grenser. De oppgaver som fylkeskommunene ivaretar er imidlertid i stor grad fastsatt og regulert av statlig lovgivning.

Så, hva heter telemark fylke nå?

Vestfold og Telemark er et norsk fylke dannet 1. januar 2020 ved sammenslåing av de tidligere fylkene Telemark og Vestfold, med unntak av Svelvik kommune, som er slått sammen med Drammen i Viken. Fylket grenser i øst og nord til Viken, i vest til Vestland, Rogaland og Agder, i sør til Skagerrak. Hva har fylkeskommunen ansvaret for? Oppgavene er blant annet videregående skoler, regional utvikling og planlegging, kultur, samferdsel, folkehelsearbeid og tannhelsetjeneste. Folkevalgte har vedtatt visjonen «Viken viser vei», med bærekraft, utvikling og kompetanse som mål for fylkeskommunen.

Når ble Slottsfjellet bygget?

Slottsfjellet-Tønsberg. Slottsfjelltårnet på Slottsfjellet er Tønsbergs mest iøynefallende landemerke. Tårnet sto ferdig i 1888 i forbindelse med byens 1000-årsjubileum. Tårnet er 17 meter høyt og har en fantastisk utsikt fra toppen. Hvor ligger Slottsfjellet? Slottsfjellet er et fjellplatå i Tønsberg kommune. Fjellet ligger inntil bysenteret, med en høyde på 63 meter over havet. Ruinene av Tunsberghus, som opprinnelig ble oppført av Håkon Håkonsson ligger her. På Slottsfjellet finnes også rester av Mikaelskirken fra cirka 1150 og Magnus Lagabøtes kastell fra 1276.

Man kan også spørre når omringer kong sverre baglere på slottsfjellet i tønsberg?

Motstanden mot Sverre var imidlertid fortsatt sterk, ikke minst i Tønsberg, og i 1196 ble motstandsgruppa baglerne organisert, med særlig støtte fra kirken. For å slå ned baglerne inntok derfor Sverre Tønsberg i 1201 og beleiret Slottsfjellet, der baglerhøvdingen Reidar Sendemann og soldatene hans holdt stand. Du kan også spørre kva er dei fem største byane i noreg? Oslo (1 043 168) Bergen (265 470) Stavanger/Sandnes (229 911) Trondheim (191 771)

Så, kva heiter dei fem største byane i noreg?

TettstedInnbyggertall (2021)
Oslo1 043 168
Bergen265 470
Stavanger/Sandnes229 911
Trondheim191 771

By Laurens

Hva å gjøre Gjøvik? :: Hvor mange bor i Tønsberg 2021?
Nyttige lenker