Hjem > H > Hvor Mange Bor I Tønsberg 2021?

Hvor mange bor i Tønsberg 2021?

Regionen har til sammen en størrelse på 933 km² og 135 073 innbyggere (1. januar 2020). Tettstedet Tønsberg (52 419 innbyggere) er motoren i regionen. De fire byene i distriktet er Holmestrand, Horten, Tønsberg og Åsgårdstrand.

Les mer

Hva er Vestfold kjent for?

Historisk er Vestfold særlig kjent for en stor mengde gravrøyser fra bronsealderen, betydningsfulle vikingskipfunn og for Norges første bysamfunn, Kaupang, i Tjølling øst for Larvik, og for en av landets eldste byer, Tønsberg. I nyere historie har særlig skipsfarten og hvalfangsten i Sørishavet vært viktig. Hvor mange bor i Vestfold og Telemark 2021? I SSBs framskriver i sitt hovedalternativ at det i 2050 vil være omtrent 457 000 innbyggere i Vestfold og Telemark. Det er en økning på nær 35 000 innbyggere fra dagens innbyggertall i 2021, eller en vekst på 8,2 % (launchSSB).

Er Telemark et fylke?

Telemark er et tidligere norsk fylke. Det ble slått sammen med Vestfold i 2020, og ble en del av Vestfold og Telemark fylke. Sammenslåingen var del av en regionreform som ble vedtatt av Stortinget i 2017. Telemark er fortsatt valgdistrikt ved stortingsvalg. Så, hvem bodde på slottsfjellet? I flere perioder under middelalderen var borgen på Slottsfjellet sentrum for kongemakt og landets administrasjon. Midt under den dramatiske borgerkrigstiden på 1100–1200-tallet ble borgen beleiret av kong Sverre og birkebeinerne.

Folk spør også hvilken by er størst av tønsberg og sandefjord?

Sandefjord ble kjøpstad i 1845. Sandefjord kommune er etter folketall den største kommunen i Vestfold. Fra Sandefjord går det fergeruter til Strömstad, og Sandefjord lufthavn, Torp har flyforbindelser til nasjonale og internasjonale destinasjoner. Ta dette i betraktning, hvilken dialekt snakker man i tønsberg? Vestfoldmål er en samlebetegnelse for en gruppe vikværske dialekter som prates i landskapet Vestfold. Vestfoldmål er hovedsakelig delt mellom bymål og bygdemål, hvor bymålene som snakkes i Larvik, Sandefjord, Tønsberg (inkl.

Følgelig, hva heter den eldste byen i norge?

Mye tyder på at Trondheim er landets eldste eksisterende by. Arkeologiske funn viser at det har vært annen bebyggelse enn gårdsbruk ved Nidelvas munning før den tid, trolig sjøbuer for handelsvirksomhet. Er Tønsberg avhengig av industri? Tønsberg har lange tradisjoner innenfor sjøfart, industri og handel. Næringslivet er i dag preget av allsidighet med overveiende små og mellomstore bedrifter. De viktigste industribransjene er næringsmiddelindustri, med blant annet et større slakteri (Nortura) og et større meieri (Tine), samt en flatbrødfabrikk.

Deretter, er vestfold i sørlandet?

Sørlandet svarer til Agder fylke, som samlet er 16 439 km2 og har 295 644 innbyggere, henholdsvis 5,1 prosent av Norges areal og 5,7 prosent av landets folkemengde (2018). Sørlandet til Agder og Telemark bispedømme og sammen med Vestfold og Telemark til Agder lagdømme.

By Seem Gumbert

Hvor er gamle Vestfold? :: Er Asker i Østlandet?
Nyttige lenker