Slik løser du Msvcp100.dll mangler eller ikke er funnet feil

Msvcp100.dll feil oppstår når msvcp100 DLL-filen blir slettet eller ødelagt på en eller annen måte.

Noen ganger kan msvcp100.dll-feil indikere et problem med Windows-registeret, et virus eller malware, eller til og med en maskinvarefeil.

Vær forsiktig så du ikke forveksler denne feilmeldingen med andre som msvcp110.dll feil som mangler eller ikke er funnet.

Feilmeldingen msvcp100.dll kan skje på hvilket som helst av Microsofts operativsystemer - Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP eller Windows 2000, og kan gjelde for ethvert program som bruker msvcp100.dll-filen direkte eller stoler på på den på en eller annen måte.


Msvcp100.dll feil

Flere forskjellige feilmeldinger kan indikere et problem med msvcp100.dll-filen, som noen av disse vanligste:

  • Msvcp100.dll ikke funnet
  • Dette programmet kunne ikke starte fordi msvcp100.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet.
  • Kan ikke finne [PATH] msvcp100.dll
  • Filen msvcp100.dll mangler.
  • Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: msvcp100.dll. Installer [APPLICATION] igjen.

Det kan hende du får en msvcp100.dll-feilmelding når Windows starter opp eller til og med når den slås av, mens et bestemt program blir installert eller brukt, eller til og med under en ny Windows-installasjon.

Uansett når DLL-feilen vises, er det et viktig trinn i feilsøking for å identifisere den tiden - for å se når nøyaktig msvcp100.dll-feilen skjer. Å vite konteksten er en stor del av å identifisere hvordan du kan løse problemet.


Slik løser du Msvcp100.dll feil

Du bør bare laste ned msvcp100.dll fra en pålitelig, bekreftet kilde som har en ren, uendret kopi av DLL-filen. Last aldri ned msvcp100.dll fra et "DLL-nedlastingsnettsted" - det er mange grunner til at nedlasting av en DLL-fil er en dårlig ide.

Hvis Windows ikke lastes på grunn av problemer med msvcp100.dll-filen, starter du Windows i sikkermodus før du følger disse trinnene.

  1. Last ned Microsoft Visual C ++ 2010 Service Pack 1 Redistribuerbar pakke MFC-sikkerhetsoppdatering og kjør den. Dette vil erstatte / gjenopprette msvcp100.dll med den siste kopien levert av Microsoft.

    Du får mer enn ett nedlastingsalternativ fra Microsoft for denne oppdateringen, basert på Windows-versjonen du har installert - x86 (32-bit) eller x64 (64-bit). Se Kjører jeg en 32-biters eller 64-biters versjon av Windows? for hjelp, hvis du ikke er sikker på hva du skal velge.

    Prøv ditt beste for å fullføre dette trinnet før noen av trinnene nedenfor. Å bruke denne oppdateringen er nesten alltid løsningen på msvcp100.dll-feil.

  2. Installer tilgjengelige Windows-oppdateringer. Selv om den frittstående installasjonen i forrige trinn bør ta seg av dette, er det mulig at en oppdateringspakke eller oppdatering installert av Windows Update også kan erstatte eller oppdatere msvcp100.dll-filen som forårsaker feilene.

  3. Gjenopprett msvcp100.dll fra papirkurven. Den enkleste årsaken til en "manglende" msvcp100.dll-fil er at du ved et uhell har slettet den, og den er gått i papirkurven. Hvis DLL-filen ikke er i riktig mappe, kan ikke programmer som stoler på den, bruke den, og slik vises feilen.

    Hvis du tror du kan ha slettet msvcp100.dll utilsiktet, men det ikke er i papirkurven, er det mulig at du allerede har tømt den. Du kan kanskje gjenopprette msvcp100.dll med et gratis filgjenopprettingsprogram.

    Du kan ha slettet msvcp100.dll fordi den ikke fungerte riktig eller fordi den var infisert med ondsinnet datakode. Forsikre deg om at filen du gjenopprettet fungerte riktig før du slettet den før du prøver å gjenopprette den.

  4. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Det er mulig at dine spesifikke msvcp100.dll feil er forårsaket av et virus eller annen malware-infeksjon som resulterte i at DLL-filen ble ubrukelig.

  5. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Ved å bruke Systemgjenoppretting for å tilbakestille viktige systemfiler til en tidligere versjon, bør du fikse msvcp100.dll-feil som er forårsaket av endringer i denne typen systemfiler.

  6. Installer programmet som produserer msvcp100.dll-feilen på nytt. Hvis du ser msvcp100.dll-feilen når du først åpner et bestemt program, eller mens du bruker den programvaren, skyldes feilen sannsynligvis det programmet, og i så fall kan det hjelpe å installere det på nytt.

    Hvert program som bruker en msvcp100.dll-fil, bruker kopien som er lagret i enten C: Windows System32 eller C: Windows SysWOW64 mappen. Så lenge disse mappene inneholder en ren kopi av DLL-filen, bør programmet du installerer på nytt, ende opp med å bruke den samme filen.

  7. Reparer installasjonen av Windows. Hvis de enkelte feilsøkingsrådene for msvcp100.dll ovenfor ikke viser seg å være nyttige for å eliminere DLL-feil, bør det å utføre en oppstartsreparasjons- eller reparasjonsinstallasjon gjenopprette alle Windows DLL-filer til sine arbeidsversjoner.

  8. Test minne og test deretter harddisken. Datamaskinens minne og harddisk er veldig enkle å teste for problemer, og de kan bare være relatert til msvcp100.dll feilene.

    Hvis disse maskinvaretestene mislykkes, selv om de ikke løser msvcp100.dll-problemene, bør du mest sannsynlig erstatte minnet eller bytte ut harddisken så snart som mulig.

  9. Bruk en gratis registerrens for å reparere eventuelle problemer i registret som kan være forårsaket av msvcp100.dll-filen. Dette oppnås vanligvis ved at applikasjonen sletter ugyldige msvcp100.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL-feilen.

    Vi har bare tatt med dette alternativet som et siste ikke-ødeleggende forsøk på å fikse DLL-feilen før vi går videre til neste trinn - vi anbefaler sjelden bruk av registerrensere (se hvorfor i vår FAQ om registerrensere).

  10. Utfør en ren installasjon av Windows for å slette alt fra harddisken, og installer deretter en ny, forhåpentligvis feilfri kopi av Windows med friske DLL-filer. Hvis ingen av trinnene ovenfor retter opp msvcp100.dll-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

    All informasjon på harddisken vil bli slettet under en ren installasjon. Forsikre deg om at du har gjort det beste forsøket mulig å fikse msvcp100.dll feilen ved å bruke et feilsøkingstrinn før dette.

    Du må kanskje gjenta trinn 1 etter at du har installert en ny Windows-kopi hvis msvcp100.dll-problemet vedvarer etter dette trinnet.

  11. Feilsøk for et maskinvareproblem hvis de programvarerelaterte trinnene ovenfor fortsatt ikke har løst msvcp100.dll feilene. Etter en ren installasjon av Windows kan DLL-problemet bare være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar