Slik legger du til en forhåndsvisningsrute i Gmail

Gmail har et innebygd alternativ som heter Preview Pane, som kan gjøre det lettere for deg å lese meldinger. Denne funksjonen deler skjermen i to deler slik at du kan lese e-post på den ene halvdelen og bla etter meldinger på den andre.

Denne leserutefunksjonen er veldig enkel å bruke. Du kan velge å plassere forhåndsvisningsruten på høyre side av e-postene dine, slik at du kan se meldingen og e-postmappen side om side, eller du kan velge det andre alternativet som setter ruten rett under meldingen.

Det er en lek å veksle mellom de forskjellige leserutene, men før du begynner, må du aktivere forhåndsvisningsruten i Gmail (den er deaktivert som standard).

Web / Maritsa Patrinos 

Disse instruksjonene gjelder desktopversjonen av Gmail.


Slik aktiverer du forhåndsvisningsruten i Gmail

Du kan slå på forhåndsvisningsruten i Gmail gjennom Avansert-delen av innstillingene. Dette ble tidligere kalt Labs.

  1. Klikk eller trykk på tannhjulsknappen øverst til høyre i Gmail.

  2. Plukke ut innstillinger fra menyen som vises.

  3. Gå til innboksen fanen.

  4. Rull ned til Leserute og kryss av i ruten Aktiver leseruten.

  5. Bruke Lagre endringer -knappen nederst for å slå på forhåndsvisningsruten. Du blir umiddelbart ført tilbake til innboksen mappe.

    Du vet at laboratoriet var aktivert hvis du ser en ny knapp vises øverst i Gmail, nær innstillingsknappen fra trinn 1. 


    Slik legger du til en forhåndsvisningsrute i Gmail

    Nå som leserutelaboratoriet er slått på og tilgjengelig, er det på tide å ta det i bruk.

  6. Klikk eller trykk på pil ned ved siden av den nye Bytt delt rutemote -knappen (den som ble aktivert i trinn 5 ovenfor).

  7. Velg ett av disse to alternativene for å aktivere leseruten umiddelbart:

    • Vertikal splittelse: Plasser forhåndsvisningsruten til høyre for e-posten.
    • Horisontal splittelse: Plasser forhåndsvisningsruten under e-posten, nederst på skjermen.

  8. Du bør ha en fungerende forhåndsvisningsrute.

    Åpne e-post fra hvilken som helst mappe. Forhåndsvisningsruten fungerer med alle typer meldinger.


Tips om hvordan du bruker forhåndsvisningsruten i Gmail

De Vertikal deling alternativet er å foretrekke for widescreen-skjermer siden det skiller e-postadressen og forhåndsvisningsruten slik at de er side om side, noe som gir mye plass til å lese meldingen, men fremdeles bla gjennom e-postene dine. Hvis du har en tradisjonell skjerm som er mer firkantet, foretrekker du kanskje å bruke Horisontal deling slik at forhåndsvisningsruten ikke blir avkortet.

Når du har aktivert en delt skjermmodus, og hvis du setter musepekeren direkte på linjen som skiller forhåndsvisningsruten og listen over e-postmeldinger, vil du oppdage at du kan flytte den linjen til venstre og høyre eller opp og ned (avhengig av i forhåndsvisningsmodusen du er i). Dette lar deg justere hvor mye av skjermen du vil bruke til å lese e-postmeldingen, og hvor mye som skal reserveres for visning av e-postmappen.

Det er også en Ingen splittelse alternativet du kan velge sammen med den vertikale eller horisontale delingen. Hva dette gjør er å deaktivere forhåndsvisningsruten midlertidig, slik at du bruker Gmail normalt. Hvis du velger dette alternativet, vil den ikke deaktivere funksjonen, men i stedet bare slå av delingsmodusen du bruker.

Du kan trykke på Bytt delt rutemote -knappen (ikke pilen ved siden av) for å umiddelbart veksle mellom forhåndsvisningsmodusen du er i og Ingen splittelse alternativ. For eksempel hvis du for øyeblikket leser e-post med Horisontal splittelse slått på, og du trykker på denne knappen, vil forhåndsvisningsruten forsvinne; du kan trykke på den igjen for å umiddelbart gå tilbake til horisontal modus. Det samme gjelder hvis du bruker vertikal modus.

Langs de samme linjene er muligheten til å bytte mellom den vertikale og horisontale ruten mens du leser e-post. Du trenger ikke å deaktivere, installere på nytt eller oppdatere forhåndsvisningspanelet for å gjøre dette. Bare bruk pilen ved siden av Bytt delt rutemote for å velge den andre retningen.

Hvis du bytter på Ingen split alternativet mens en e-post er åpen er at den vil "tilbakestille" leseruten. Med andre ord vil e-posten bli merket som lest, og forhåndsvisningsruten vil si Ingen samtaler valgt. Du må åpne meldingen på nytt hvis du vil lese den samme e-postmeldingen i den nye retningen.


Legg igjen en kommentar